Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Děti (1 a 2) zůstaly před obchodem v rozpáleném autě. Nechal je tu táta doktor

Video se připravuje ...
Autor: Mii - 
7. srpna 2018
18:30

Auto se zavřenými okny a bez puštěné klimatizace může být v létě místem, kde je až pekelné vedro. A ten, kdo tu nechá děti nebo zvířata, hazarduje s jejich životem. Další takový případ se stal v pondělí v anglickém hrabství Surrey, kde rodič odešel nakupovat a nechal dvě malé děti (1 a 2) ve svém voze v pravé poledne. Nezdráhal se to udělat ani s ohledem na své vzdělání, britský web Daily Mail uvedl, že šlo o doktora.

Zavírat zvířata a děti během tropických teplot v autě a odejít, to je něco, co by nikdo nikdy neměl dělat. Organismus se může přehřát a i krátký pobyt v takovém horku může mít fatální následky.

V anglickém městě Reigate v hrabství Surrey rodič nechal v pondělí kolem poledne na parkovišti před supermarketem auto s dvěma malými dětmi a šel na nákupy. Děti se dostaly ven teprve poté, když si jich všimli kolemjdoucí lidé a zavolali policii. Ta je z auta dostala ven. Jak dlouho se ve vozidle nacházely, než byla informována policie, není známé. 

Policie: Zchladili jsme je a poskytli jim vodu

O incidentu informovala místní policie na své facebookové stránce. „Je to neuvěřitelné. Kolem pondělního poledne byli přivoláni strážníci na parkoviště v Reigate, kde byly samy v autě zanechány dvě malé děti,“ stojí v příspěvku.

„Naštěstí jednali rychle a podařilo se jim dveře otevřít a děti dostat ven. Hned je zchladili a poskytli jim vodu. Dětem byly jen 1 a 2 roky! I když doufáme, že to byl jen omyl, nic to nemění na tom, že šlo o potenciálně velmi nebezpečnou situaci a výsledek mohl být mnohem horší, pokud by se nejednalo,“ pokračuje příspěvek.

Policii pak hodně udivilo, že rodičem je doktor. Musel tak vědět, jak nebezpečné horko může být. „Nechápeme, že k tomu došlo. Varování před zamykáním dětí a zvířat v rozpálených vozidlech běhají médii denně. Musíme tak znovu zopakovat - nenechávejte děti a zvířata během horka v autě!!!,“ končí příspěvek.

K podobnému incidentu došlo i v Česku:

Video  Rodiče nechali v rozpáleném autě holčičku: Upocenou a omdlévající ji zachránili strážníci  - MP Brno
Video se připravuje ...

dingous ( 9. srpna 2018 19:53 )

to by byla dyškrymináýcija, ostatně tmavý děti mají na horko dělaný geny, nic se nestalo

sores ( 7. srpna 2018 19:13 )

Opět trpí dětičky kvůli pitomosti a nezodpovědnosti rodičů. Dr. vzít okamžitě diplom,ho.vado jako barák!!

Zobrazit celou diskusi