Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Čtyřletý nezbeda ujel rodičům na čtyřkolce, naháněli ho policisté i hasiči

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
7. srpna 2018
19:47

Teprve čtyřletý klučina zaměstnal v pondělí večer bezpečnostní složky. Chlapec se jel projet na čtyřkolce, domů se ale nevrátil. Do pátrací akce se zapojili policisté i hasiči, po několika desítkách minut naštěstí přišla dobrá zpráva.

Policisté dostali oznámení o zmizení chlapce v pondělí krátce po deváté hodině večerní. Dítě jezdilo kolem domu na čtyřkolce, když se ale dlouho nevracelo, rodina se ho vydala hledat. V lese však našli pouze zapadlou čtyřkolku a klučina nikde.

Okamžitě po nahlášení se rozjela rozsáhlá pátrací akce. Na místo vyjížděli policisté z řad pořádkové policie, dopravní policisté, psovodi i kriminalisté. Připraven ke vzletu byl i policejní vrtulník a připraveni k zásahu byli i policisté jihočeské zásahové jednotky. Vyjížděli také profesionální i dobrovolní hasiči," popsala policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Po necelé hodině ale naštěstí přišla ta nejlepší zpráva. Chlapečka našli cyklisté spícího na silnici. Patrně ho vyčerpala chůze lesem, jak se snažil dojít zpátky domů. Vzal to ale špatným směrem a od domu se vzdaloval.

V souvislosti s tímto případem opětovně upozorňujeme rodiče a všechny, kdo nad dětmi dohlíží, aby byli v letních měsících, kdy je uvolněnější prázdninový režim a podniká se také více volnočasových aktivit, pozorní a nenechávali děti bez dozoru. Mnohdy stačí malá chvilka a dostanou se do nebezpečí," vyzvala mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání