Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dalík se znovu zkoušel dostat z vězení. Ústavní soud stížnost lobbisty smetl

Autor: ČTK, Mii, Mii - 
6. srpna 2018
17:15

Lobbista Marek Dalík, který si odpykává pětiletý trest za pokus o podvod při nákupu obrněných vozidel Pandur, se z vězení v pražské Ruzyni nedostane. Ústavní soud shledal jeho stížnost za neopodstatněnou, protože v jeho případu nedošlo k porušení ústavních práv. V pondělí to uvedla Česká televize.

Ústavní soud obdržel Dalíkovu stížnost letos 30. dubna. Dalík vinu dlouhodobě popírá.

Dalík původně dostal trest čtyř let za mřížemi za to, že si při neformální schůzce ohledně nákupu pandurů řekl v roce 2007 o úplatek pro někoho z české vlády. Po zástupci firmy Steyr, která obrněné vozy dodávala, žádal podle trestního spisu půl miliardy korun. Tento rozsudek byl loni na jaře zrušen.

 

Po zásahu Nejvyššího soudu ovšem padl nový rozsudek, který Dalíkovi o rok přitížil. Vrchní soud dospěl k názoru, že podváděl, když se pokusil ze zbrojařů vylákat peníze. Uvedl je v omyl tím, že předstíral vliv na ministry.

verka1 ( 6. srpna 2018 18:43 )

z vězení se nedostane a ústavní soud stížnosti neřeší, zametou pod stůl. nakradl dost a až vyleze bude si žít nad úrovni. Topol měl taky sedět, ale vychcanej se z toho vykroutil, užívá si miliard. Kandidoval na prezidenta a pak rychle utekl jak nějakej čokl Zase ukazuje své přirození v Itálií

bumb ( 6. srpna 2018 17:44 )

No to byly časy,když si žil jak král a jeho největší kámoš Topol taky. Myslel si,že na něj nikdo nemá.Ted at čmiká a neotravuje soudy.Nakradl si všivák dost i s Topolem.Boží mlýny melou pomalu ale jistě.

Zobrazit celou diskusi