Kapitán Jean-Luc Picard byl hlavním hrdinou ceněného sci-fi seriálu Star Trek: Nová generace, který byl mnohokrát vysílán i v Česku. Dočkal se sedmi sérií. Stewart si pak tuto roli zopakoval ještě ve čtyřech celovečerních filmech.

Pak už to vypadalo, že je s Picardem amen, alespoň v podání Stewarta. Chyba lávky. Charismatická postava ze Star Treku, která proslula svou moudrostí, rozvážností, nadhledem a intelektem, se vrátí s tváří a pleší herce, který ji proslavil.

Vždy budu pyšný na to, že jsem byl součástí Star Treku: Nové generace, ale když jsme dokončili poslední film na jaře 2002, cítil jsem, že můj čas se Star Trekem se uchýlil ke svému konci,“ napsal Patrick Stewart na Facebooku.

Jenže po letech, co slýchával, jak Star Trek: Nová generace ovlivnil mnoho lidí a pomohl jim překonat těžká životní období, se rozhodl, že se do slavné role vrátí. „Cítím, že jsem připravený k návratu,“ dodal slavný holohlavý herec.

Seriál se zaměří na novou kapitolu v Picardově životě, který již nejspíš dávno nebude kapitánem. Že by si střihnul roli admirála? Nový seriál o Picardovi, který ještě nemá název, bude dostupný na streamovací službě CBS All Access.

Fotogalerie
9 fotografií