Manželé bez práce neměli kam jít. Ve středu ráno proto zvolili dobrovolnou smrt!  „Podle dosavadního šetření je podezření, že oba úmyslně skočili z balkonu domu,“ řekla mluvčí Lenka Drahokoupilová.

„Muž středního věku zemřel ještě před příjezdem záchranářů, žena podlehla rozsáhlým zraněním během převozu do nemocnice,“ konstatovala Michaela Bothová, mluvčí jihomoravské záchranky.

V den stěhování smrt

Paní Marie (61), která dochází do sousedního vchodu za svou maminkou, Blesku řekla, že zemřelé znala z jejich předchozího bydliště na stejném sídlišti. Idylka to prý nebyla. „Oni si vždycky pronajali byt, jenže pak přestali platit a dostali vyhazov. Přesně takhle to proběhlo i tady. Nastěhovali se loni a teď neměli kam jít. Navíc snad neměli ani práci,“ tvrdí důchodkyně.

Podle muže bydlícího o patro níž, stupňující se finanční problémy obou partnerů doprovázela konzumace alkoholu. „Pána jsem několikrát potkal a nebyl to hezký pohled. Je mi to líto. Můj názor ale je, že rezignovali na smysluplné řešení problémů a rozhodli se vše ukončit,“ tvrdil.

Psa před skokem usmrtili

Manželé měli zanechat dopis na rozloučenou se zmínkou, že si maličkou berou s sebou. Mínili tím svého psa, kterého před osudným skokem usmrtili. Policie se k tomu odmítla vyjádřit.

VIDEO: Šokující sebevražda raperky Sju Kjut v brněnském obchodním domě Letmo.