Není divu. Uplynul teprve půlrok od svatby s Ivanou (42), na světě měl dvouletou dceru Charlotte Ellu a sotva dvouměsíční Nelly Sofii... Zmizení podnikatele mu tedy pěkně nahnalo strach, Karel se bál o své čerstvé štěstí – rodinu!

Když zpěvák v roce 2005 prodal jevanskou vilu za 440 tisíc eur (v přepočtu cca 13 000 000 Kč), nový majitel Moťovský z ní po dohodě se Slavíkem udělal muzeum Gottland, které bylo slavnostně otevřeno v červnu 2006. Karel byl nadšen. Tak jako má Elvis Presley (†42) v USA svůj Graceland, on má Gottland! „Budu mít ještě za svého života vlastní muzeum. Nechci být ale v žádném případě uctíván jako nějaký bůh. Jen svým věrným fanouškům rád umožním, aby se jakýmsi způsobem podíleli na mém životě,“ prohlásil tehdy Gott.

Gottland už dávno trhal rekordy v návštěvnosti, když najednou v srpnu 2008 Jan zmizel. Odletěl 3. srpna do Nice na pracovní schůzku. Po pěti dnech po něm francouzská policie vyhlásila pátrání. Okamžitě se objevily spekulace, že do Nice odcestoval s kufrem peněz a že ho popravila mafie, protože měl milionové dluhy. Slavíkovi se stáhlo hrdlo. Co když ho teď ve spojitosti s Gottlandem začnou vydírat? „Nic nebudu komentovat, nic nevím, nemám žádné zprávy, nezabývám se tím, jde to mimo mne,“ opakoval proto stále dokola novinářům, ač mezi přáteli své obavy otevřeně připouštěl.

Odpověď na tyto otázky přineslo až oznámení Kateřiny Moťovské (40), podnikatelovy manželky, v únoru 2009, kdy zveřejnila uzavření Gottlandu. A jako prvního informovala Karla Gotta. Slavíkova úzkost byla rázem o trochu menší, neboť přestal mít se zmizelým Moťovským cokoli společného. Zavření muzea ho ale mrzelo. „Je mi to líto. Tím spíš, že v tom domě stále vidím svoje rodiče. Maminku v kuchyni, tátu na zahradě. Vila ale už není moje… Nezbývá nic jiného než rozhodnutí paní Moťovské respektovat,“ konstatoval Karel s tím, že veškeré věci zapůjčené do Gottlandu mu Moťovská vrátila.

Všechno bylo tedy jasné až na osud Jana Moťovského. Ten byl nakonec v květnu 2011 prohlášen za mrtvého a soud stanovil datum jeho smrti na 4. srpna 2008. Bratr podnikatele Roman Moťovský s tím ale nesouhlasil, tvrdil, že má svědky, kteří jeho bratra údajně viděli naživu. Podle soudkyně ale nebylo prokázáno, že by Jana někdo ze svědků spatřil.

Moťovská žije v Barceloně

Správy majetku se po pohřešovaném Moťovském ujala jeho manželka Kateřina, která má s podnikatelem dceru Kačenku (12). A to na základě plné moci, kterou jí její manžel v květnu 2006 vystavil na dovolené ve Španělsku. Zpočátku se spekulovalo o jejím zfalšování, tyto informace se však nepotvrdily.

Moťovská, která si momentálně spokojeně žije v Barceloně, s mužem naposledy mluvila v neděli 3. srpna 2008, když se jí ozval z letiště v Nice. „V tu dobu jsem už byla se svojí dcerou a rodiči na dovolené ve Španělsku, kam za námi měl Honza koncem týdne dorazit. Podezření, že se něco děje, jsem pojala ve chvíli, kdy začal být telefon hluchý. Bylo totiž zvykem, že jsme si psali několikrát za den. Druhý den se mi ozval jeho kolega a ptal se, jestli jsem s ním ve spojení. V tu chvíli jsem začala tušit, že něco není v pořádku. Pak už se mé obavy jen prohlubovaly,“ uvedla tehdy. Nyní, deset let poté, co byl Jan prohlášen za mrtvého, nechce nic komentovat.

VIDEO: Gott a jeho dcera zpívají v pohádce: Podívejte se na premiéru jejich klipu!

Video
Video se připravuje ...

Gott a jeho dcera zpívají v pohádce: Podívejte se na premiéru jejich klipu! 

Fotogalerie
41 fotografií