Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kvůli pašeračce Tereze (22) přerušili soud! Svědci konečně přišli. Co se stalo?

2. srpna 2018
16:36

Boj o svobodu započal! Češka Tereza H. (22), která je v Pákistánu obviněna z pašování drog, se konečně dočkala nějakého posunu. Ve čtvrtek se začalo s výslechy svědků a právník pašeračky se hned začal činit. Kvůli jeho námitkám muselo být slyšení dokonce přerušeno.

Pákistánští celníci zadrželi mladou Češku 10. ledna na letišti v Láhauru, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů heroinu našli celníci v jejím kufru. Tereza sice vinu od začátku odmítá, zatím ale neměla moc příležitostí to dokázat.

Většina z dosavadních zhruba tří desítek jednání byla totiž odročena a proběhla jen formálně. Ve čtvrtek už se ale konečně začalo něco dít. „Začaly výslechy svědků, nicméně soudce rozhodl o přerušení pro ověření jedné výpovědi na základě námitek obhajoby. Slyšení bylo přerušeno do zítřka," řekla nám mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová.

Mezi svědky jsou zejména celníci, kteří českou pašeračku na letišti objevili. Tereza bude chtít u soudu patrně prokázat, že nevěděla o tom, že tvrdé drogy má v zavazadle ukryté. Za pašování tvrdých drog se v zemi udílejí vysoké tresty včetně smrti. Ten se však zpravidla neudílí cizincům.

Video  Šok a slzy: Uniklo video ze zadržení Terezy v Pákistánu. Celníci tahají drogy z kufru.  - youtube.com
Video se připravuje ...

pinkfloyd23455 ( 3. srpna 2018 06:36 )

nejsem škodolibej ale měla by dostat hodně přisnej trest!!!o drogach tutově věděla nebo je tak blba že ji šminky vaři 9 kilo? o vysokym trestu kterej tam za to hrozi si byla taky vědoma ale ta jeji hamižnost po penězich byla tak velka že ani to ji neodradilo a tim že to dopadlo jak dopadlo s tim do toho šla -tak neni třeba vubec žadnej litosti a jen se divim jak ti naši blbci se tim zabyvaji aby byla aspon v česku atd absolutně odmitam!!!chtěla to -maš to ,zdar!!

11karel11 ( 2. srpna 2018 23:23 )

Je to dospělá osoba, jakou šanci? To má každý mladý zločinec, dostat daLŠí šanci?

11karel11 ( 2. srpna 2018 23:21 )

Ona nese kufr o 9 kg těžší a neví, co v něm nese. A proč jezdila do Pakiskánu? Je to kurva a pašeračka a zaslouží si doživotí. Kdo pašuje drogy, ten podporuje terorismus.

santikxauz ( 2. srpna 2018 17:51 )

Nést v tašce devět kilo navíc,musí každý normální člověk poznat.

majojo ( 2. srpna 2018 17:36 )

Kdyby se pokusila propašovat nějaké zvíře, byť na kšeft, řeklo by se, že je mladá a blbá. Ale devět kilo heroinu,to snad ví i imbecilní novorozenec, co to obnáší. Prostě mladá vyčůraná kur´vička, které to projde. A ještě si ji ta naše banánová ČR vysomruje zpátky, aby náhodou netrpěla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání