Žádný nováček v oboru není 25letý lupič, který si 25. července „došlápl“ na nebohého slabozrakého muže, který seděl u metra Kobylisy s telefonem v ruce. Lupič k němu přišel, znenadání mu mobil vytrhl z ruky a chtěl odejít, oloupený muž si to ale nechtěl nechat líbit a o telefon se s pachatelem popral. Ten mu pak vyhrožoval nožem, vyčerpaný muž nakonec před ním utekl k tramvaji a odjel. Jenže úleva byla jen dočasná. 

„Muž se totiž za tramvají rozeběhl a dostihl ji v další zastávce Ke Stírce. Tam došlo k dalšímu útoku na poškozeného, kterému strhnul brýle a rozlámal mu je,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk. Pak z místa utekl. Policisté následně zveřejnili záběry z kamer a o pomoc požádali veřejnost.

„Následně kriminalisté obdrželi několik poznatků k totožnosti podezřelého a toho se jim díky tomu podařilo zadržet. Zadržení proběhlo na ulici za použití donucovacích prostředků, jelikož byla obava, že by podezřelý mohl být ozbrojen,“ popsal Daněk. Muž měl u sebe nůž, který při loupeži použil. K ní i k poškození brýlí za přibližně osm tisíc korun se přiznal s tím, že to byl „spontánní nápad“. Zároveň vyšlo najevo, že to není první „průšvih“, který má na triku – je totiž momentálně v podmínce za trestný čin loupež a neoprávněné opatření padělání a pozměnění platebního prostředku v délce tří let s odkladem na tři roky.

Video
Video se připravuje ...

Policie dopadla pachatele, který oloupil slabozrakého muže. Policie České republiky

Teď je navíc stíhaný pro trestné činy loupež, krádež a poškození cizí věci, za což mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. „Na muže kriminalisté podali podnět na jeho vzetí do vazby, protože by mohl uprchnout nebo se skrývat. Nemá totiž žádné stálé bydliště, hrozí mu vysoký trest a v minulosti byl již osmkrát vyhlášený v celostátním pátrání,“ upřesnil Daněk a všem, kteří při pátrání pomohli, poděkoval.

Fotogalerie
4 fotografie