Muž s dvanácti „zářezy“ v trestním rejstříku se nejprve loni v červenci „rozcvičil“ ve skladu nábytku, kde se pídil především po penězích. O tři měsíce později políčil na velkou ránu. V říjnu jako tank překonal vše, co mu stálo v cestě za „pokladem“ ve zlatnictví na Štefánikově ulici. 

„Nezjištěným předmětem překonal a odcizil visací zámek od plechové rolety, následně vypáčil prosklené dveře, u kterých poškodil zámek, bezpečnostní kování a přídavný zámek,“ popsal cestu zloděje za lupem soudce Adam Kafka.

Prsteny i diamanty jsou fuč

Uvnitř sebral plato s 27 stříbrnými prsteny, řetízky, přívěsky, drahé kameny, diamanty a zlaté plátky za téměř 100 tisíc. Cennosti se nenašly. „Co si na něm vezmu, že ho zavřou. Ať mi nahradí vzniklou škodu,“ postěžoval si Blesku majitel zlatnického krámku Miroslav Hvězda (50). Jeho nárok na náhradu škody má podle rozsudku řešit civilní soud. 

Majitel zlatnictví má přitom smutné zkušenosti se zlodějskými nájezdy už z dubna 2008, tehdy se nenechavci dovnitř probourali ze sklepa. Zmizely cennosti za takřka půl milionu korun. Kriminalisté později dopadli dvojici recidivistů. 

VIDEO: Brněnští strážníci zadrželi zloděje v cizím bytě.

Fotogalerie
4 fotografie