Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vlak se srazil na přejezdu s traktorem. 11 zraněných u Písku

Autor: ČTK - 
31. července 2018
14:40

Na železničním přejezdu u Písku se srazil traktor s vlakem, bylo zraněno 11 lidí. Šest z nich skončilo v nemocnici. Nehoda se stala po 13:30 a přinesla komplikace v železničním spojení na Prahu.

Na železničním přejezdu u Písku se v úterý srazil vlak s traktorem. Při nehodě bylo zraněno 11 lidí, mezi nimi jsou i strojvedoucí a řidič traktoru. Původně hasiči informovali o 14 zraněných, ale na místě počet upřesnili.

Šest zraněných skončilo v nemocnici, osm na místě ošetřili záchranáři. Železniční doprava z Písku směrem na Prahu stojí.

Podle prvních informací nehodu způsobil traktorista, který vjel na přejezd. ČTK to řekli jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura a mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Nehoda se stala u obce Smrkovice. „V důsledku střetnutí vlak vykolejil,“ uvedl Bajcura. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému.

Podle odhadů Českých drah bude železniční trať v místě nehody uzavřena do čtvrtečního rána. Cestující musí pro spojení mezi Putimí a Pískem použít náhradní autobusovou dopravu.

javor ( 31. července 2018 17:35 )

Traktoristé mají špatný rok....

Zobrazit celou diskusi