Dívka si v neděli odpoledne hrála s kamarády na sídlišti. Přišel k ní neznámý muž a ptal se ji, zda by mu neukázala obchod. Důvěřivé děvče šlo s ním. „Pachatel ji zatáhl za ruku do lesíku. Dívka volala o pomoc, ale v dostatečné blízkosti nebyl nikdo, kdo by ji slyšel,“ uvedl kriminalista Radim Wita. To i přesto, že k otřesnému znásilnění došlo v těsné blízkosti cyklostezky. Agresor dívku znásilnil orálně.

Policie s přispěním veřejnosti, které v pátek zveřejnila fotografie z kamery, nebezpečného maniaka dopadla v sobotu dopoledne. Muž se přiznal. „Uvedl, že čin byl víceméně plánovaný, protože šel na místo s tím, že si vyhlédne oběť. Potřeboval uspokojit sexuální puzení,“ pokračoval Wita. Muž pak děti pozoroval a vybral si právě nebohou holčičku...

Smrděl jako popelnice

„Pachatel využil fyzické převahy a nízkého věku oběti. Znásilnění jsme mu prokázali. Protože šlo o obzvláště zranitelnou oběť, probíhaly její výslechy ve speciální místnosti,“ upřesnil kriminalista.

„On moc smrděl. Tak jako pivem a jako když chodí lidi vyhazovat smetí do popelnice, tak jak kontejner. Hodně jsem se ho bála,“ popsala útočníka holčička. „Ven se ale chodit nebojím, hlídají mě kamarádi a bráška.“

Video
Video se připravuje ...

Matka znásilněné holčičky z Ostravy: Násilníkovi šla ukázat večerku, pak ji napadl. Karel Janeček

Kradl a exhiboval na veřejnosti

Přestože muž není bezdomovec, dokonce má zaměstnání, v komunitě se často pohybuje. Má navíc velmi bohatou trestní minulost. Nejčastější tresty byly za majetkové delikty, ale také za výtržnost a obnažování se na veřejnosti.

Policie nyní šetří, zda muž nemá podobných činů na svědomí více. Po provalení znásilnění se Blesk.cz ozval otec z Havířova, který tvrdil, že i jeho desetiletou dcerku před časem na pískovišti obtěžoval muž, který popisem velmi odpovídal. „Je to v šetření,“ uvedl kriminalista.

VIDEO: Místní babička o místě, kde došlo ke znásilnění dítěte

Fotogalerie
11 fotografií