„Dosud nashromážděné indicie nenasvědčují tomu, že by došlo k zavinění druhou osobou,“ uvedla mluvčí Vojenské policie Nikola Hájková.

Další podrobnosti, zda šlo o nešťastnou náhodu či sebevraždu, odmítla s odkazem na pokračující vyšetřování sdělit. Voják se postřelil ve čtvrtek ráno, v kritickém stavu skončil v brněnské Fakultní nemocnici. Tam zranění i přes úsilí lékařů o 24 hodin později podlehl.

„S politováním sdělujeme, že v pátek 27. července v dopoledních hodinách zemřel příslušník Velitelství výcviku Vojenské akademie desátník M. V. Podlehl střelnému poranění hlavy. Případ vyšetřuje Vojenská policie,“ uvedl Jindřich Plescher z Generálního štábu AČR.

Jednalo se o příslušníka zabezpečovacích jednotek přímo z Vyškova. Událost tak neměla souvislost s pondělním nástupem aktivních záloh. Příbuzným bezprostředně po události poskytli pomoc vojenský kaplan a psycholog.

Před necelým rokem ve stejném vojenském areálu zemřel nadporučík M. H. (†43) a vážné poranění oka utrpěl nadrotmistr M. R. (37). Explodoval jim granát, když se z něj snažili vytvořit maketu pro výcvik nováčků.

VIDEO: Loni v záři vybuchl v areálu vojenské akademie ve Vyškově granát

Video
Video se připravuje ...

Loni v září při výbuchu granátu v areálu Vojenské akademie ve Vyškově jeden voják zemřel, další utrpěl zranění v obličeji. Zdeněk Matyáš



Fotogalerie
4 fotografie