Původně měla začít oprava již v polovině července. V pondělí 9. července ale po zahájení několika jiných uzavírek zkolabovala doprava v centru Prahy, a město pak rekonstrukci Koněvovy ulice odložilo.

Provoz na Koněvově ulici bude omezen od 31. července do 16. srpna. Uzavřen bude úsek mezi křižovatkami Koněvovy s ulicemi Jana Želivského a Buchovcova ve směru z centra. Důvodem je podle pražské Technické správy komunikací oprava vozovky, opravovat se budou chodníky a budou se doplňovat bezbariérové prvky.

Kudy to objet?

Objížďka pouze pro osobní auta povede přes ulice Jana Želivského, Jeseniova, Ambrožova, Biskupcova a Buchovcova. Další objízdná trasa, kterou mohou využít i nákladní auta, povede ulicemi Pod Krejcárkem, Novovysočanská a Spojovací. Pro osobní vozy tak bude objížďka zhruba třísetmetrového uzavřeného úseku dlouhá přes 700 metrů, ale pro nákladní auta až kolem pěti kilometrů.

Řada uzavírek bude dopravu v Praze komplikovat až do podzimu. Třeba na Žižkově již na jaře odstartovaly opravy Husitské ulice, které mají trvat až do poloviny listopadu. Uzavírka Husitské ulice při svém zahájení v březnu způsobila v Praze 3 dopravní kolaps.

Podívejte se, jak rekonstrukce Husitské ulice pokračuje:

Fotogalerie
13 fotografií