Nehoda se stala v obci Trhanov u mostu přes Černý potok. „Cyklista při jízdě přejel s jízdním kolem do levé poloviny komunikace, poté vlevo mimo komunikaci, kde havaroval,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Při nehodě se zranil a záchranáři ho převezli na ošetření do domažlické nemocnice. Ještě před tím mu dali policisté dýchnout, a nestačili se divit. „Dechová zkouška provedená elektronickým analyzátorem byla s pozitivním výsledkem 2,82 promile,“ dodala Brožová.

Policejní mluvčí upozornila na to, že stejně jako řidič motorového vozidla ani cyklista nesmí požít alkoholický nápoj nebo užít návykovou látku před jízdou, během jízdy nebo nesmí sednout na kolo v době, kdy mohl být pod jejich vlivem.

„Dopustil by se tím přestupku, za který mu může být uložena pokuta až do výše 50 tisíc korun. Závažnější jednání opilého cyklisty může být kvalifikováno jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Brožová s tím, že trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení jízdního kola se neukládá, stejně tak nemůže být cyklistovi zadržen řidičský průkaz.

VIDEO: Opilý cyklista vjel v protisměru do dálničního tunelu.

Video
Video se připravuje ...

Devětačtyřicetiletý cyklista, na mol opilý, vjel do Cholupického tunelu. Vůbec mu nepřišlo divné, že jede po dálnici a navíc v protisměru. Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy