Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

10 seriálů, které jsme v devadesátkách hltali. A kdo říká, že ne...

/
  • Které seriály jsme v 90. letech milovali?
    18. srpna 2018 ● 05:00

    Určitě si sami sebe vybavíte pár let (spíš desetiletí) zpátky, jak v neděli odpoledne natěšeně usedáte k prastarému (ve srovnání s dneškem prehistorickému) televizoru a čekáte na svou milovanou znělku, ve které se mladí a krásní teenageři v mini točí na podpatku a dávají si světácké high-five. Ano, kdo by nemiloval problémového Dylana, či mužného Nicka Slaughtera s rozhalenkou? Na které hitovky ze západu jsme v devadesátkách koukali nejraději?

  • 1.

    Beverly Hills 90210

    Partička zlaté mládeže, kterou si oblíbili mladí, staří. Brenda a Brandon se ze zapadákova přistěhují do Kalifornie a musí si mezi zbohatlíky hledat své místo na slunci. Nechybí primadona Dona, krásná potvora Kelly, problémový frajírek na surfu Dylan, syn filmové hvězdy Steve a ultrachytrá šprtka Andrea. První sex, lásky, rozchody, podvádění u maturity, nevěra, drogy, domácí násilí... Jen zlomek problémů, kteří naši hrdinové každou neděli řešili na televizních obrazovkách. Kdo byl vaší nejoblíbenější postavou?

    Partička z BH 90210
    Autor: www.profimedia.cz

  • 2.

    Odpadlík

    Dlouhé vlasy, namakaná motorka a smutný osud – to vše předurčilo postavu Odpadlíka Reno Rainese, aby se zabydlel v nejednom dívčím srdéčku. Chlapík, kterého neprávem obvinili ze zločinu, který neudělal, zabili mu ženu, kterou miloval, teď ujíždí temnou krajinou a čeká, až očistí své jméno, a s pomocí indiána Bobbyho Sixkillera mezitím loví nebezpečné zločince.

    Motorka a Odpadlík
    Autor: www.profimedia.cz
  • 3.

    Vražedné pobřeží

    Ústřední dvojice téhle pecky je dost nesourodá. Bývalý důstojník policie Nick Slaughter pobíhající po pláži ve své havajské košili a bývalá turistická vedoucí Silvia Girard nosící na nohách výhradně lodičky společně řeší krimipřípady a stíhají u toho popíjet míchané drinky v plážovém baru. Mimo zločin Nick disponuje nevídaným osobním kouzlem, to bude tou chlupatou rozhalenkou, takže mu téměř každá žena skončí v posteli.

    Ústřední dvojice z Vražedného pobřeží
    Autor: www.profimedia.cz
  • 4.

    Tak jde čas

    Tak tohle nebyl úplně hit mladých, ale přesto si americká mýdlová opera získala jak srdce našich babiček, tak i leckterá maminka po očku tajně koukala na dějové zvraty a intriky. Příběh, který má asi milion odboček, se odehrává v městečku Salemu, a přináší mix všeho, na co si jen vzpomenete – řeší manželskou nevěru, dramatické rozchody, smrt v rodině a u toho barvitě vykresluje jednotlivé postavy (a že jich je!) a různě je propojuje do nesourodých párů. Ústřední rodina, kolem které se to všechno točí, se jmenuje Hortonovi. Jsou tam nějaké únosy, vymývání paměti, věznění a další neuvěřitelné zvraty. Počet dílů vás taky úplně zničí. Je jich totiž přes 13, počkejte si na to, tisíc!!!

    Typická znělka devadesátek
    Autor: www.profimedia.cz

  • 5.

    Dallas

    Tak tohle byl oblíbený kousek. Duo hodného naftařského synka Bobbyho Ewinga a proradného J. R. (kterému jsme my děti neřekly jinak než Džejár) Ewinga bavilo diváky po celém světě. Samozřejmě si přidejte nespokojenou alkoholičku a manželku J. R. Sue Ellen, nevinnou laňku a manželku Bobbyho Pamelu, milující babičku a matku těch dvou povedených synáčků Miss Ellie a tvrdou hlavu rodinu Jocka, velký rodinný korporát Ewing Oil, trochu sexu, lásky, intrik a bohatství a máte zábavu na dlouhé hodiny. Skvělá je černobílá typizace postav.

    Dallas
    Autor: www.profimedia.cz
  • 6.

    Melrose Place

    Tak tohle už byl seriál lehce za zenitem, snažil se svézt na vlně úspěchu Beverly Hills. Postavy byly mnohem starší, bydlely v jednom nájemním domě ve slavném Hollywoodu, měly společný bazén, dost často i partnery a postele. Zvraty, nad kterými zůstával rozum stát. Vztahy, kdy si lidé různě prostřídali partnery. Gay hrdina. Zvrácený doktor. Hysterická psychopatka. To vše obalené do andělské vaty Los Angeles. Převázáno stuhou sexy herců. Doručeno do našich obýváků, kde jsme s rozšířenýma očima sledovali, jak se žije na Západě.

    Melrose Place
    Autor: www.profimedia.cz
  • 7.

    Pobřežní hlídka

    Pláže, azurové moře a sexy holky v červených plavkách s plovákem na rameni... Dovedete si představit lepší lákadlo, které by vás přibilo k obrazovce? Na tohle vsadili tvůrci této úspěšné  hitovky a neprohloupili. David Hasselhoff aka Mitch Buchannon ještě nepokoušel bulvár svými alkoholovými a zpěváckými výstřelky a Pamela Anderson měla trochu méně silikonové tělo.

    Pobřežní hlídka
    Autor: www.profimedia.cz
  • 8.

    Helena a její chlapci

    I Francouzi se pustili do romance byznysu a vznikl tak seroš o třech holkách a třech klucích, kteří spolu chodili a pak taky úplně nechodili. Byly tu drogy, sex, šílená Johana a strašně upjatá Helena, francouzský šarm a děsně evropští a přirození herci. Celé to bylo takové evropské. Vše se to odehrávalo v interiérech a ruku na srdce, nejlepší na tom celém byl asi dabing.

    Partička z Heleny a jejích chlapců
    Autor: www.profimedia.cz
  • 9.

    Krok za krokem

    Tak tahle šílená americká rodinka by dnes už mnohé lidi naprosto odradila od toho mít potomky, ale ve své době to byl jeden z nejlepších komediálních seriálů, na který jsme mohli koukat. Rozvedený Frank si vezme rozvedenou Carol, oba mají tři děti, dohromady šest neobvyklých kousků plus vtipného Frankova bratrance Codyho s nezapomenutelným smíchem. Řeší se klasické rodinné věci, děti se učí spolu vycházet, rodiče je nezabít a celé je to prosycené pohodou a přehrávanými výkony herců.

    Rodinka z Krok za krokem
    Autor: www.profimedia.cz
  • 10.

    Škola zlomených srdcí

    Australský pokus o Beverly Hills, který ovšem vyšel ze souboje o realističnost mnohem lépe. Tady se totiž řešily skutečné věci, a nejen pikošky typu, že si Steve a Brandon sáhodlouze pohovoří o rozvázané tkaničce. Učitelka, co se zamilovala do studenta a společenského vyvrhela Riverse a zdrhla s ním, něžná Anita chodíci s piercingovým rebelem Drazicem, drogy a bezdomovectví, tak trochu nečekané těhotenství, exotická Austrálie – to vše a mnohem víc nás pravidelně kovalo k obrazovkám a nutilo nás sáhodlouze rozebírat možné dějové zvraty.

    škola zlomených srdcí
    Autor: promo plakát

    Fotogalerie
    44 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 10

europa: Sledoval jsem jen Step by Step, ty ostatní ne. Samý s.r.a.č.k.y

(19. 08. 2018 06:20)

zapletalikovi: Sem tam na Odpadlíka, ale asi jen 20 dílů. Přišlo mi, že je to pořád dokola. Ale kde máte Star trek? Na ten jsem koukala fakt poctivě.

(18. 08. 2018 23:38)

baronessa: Vražedné pobřeží a Nick Slaughter. Nevím, jestli to tam je, neklikám.

(18. 08. 2018 19:06)

vosavopruz: jako náctiletej jsem Školu zlomených srdcí hltal,mnohem lepší seriál než Beverli Hills.Dneska už bych ale na to nekoukal,to už radši Odpadlíka

(18. 08. 2018 17:30)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy