Jednání taxikáře v Mostecké ulici otřáslo v minulém týdnu Prahou. Amália P. (30) tehdy procházela místem ke Karlovu mostu, kde spatřila taxikáře, který stojí na místě, kde nemá. A jelikož neviděla na dohled strážníky, rozhodla se ho na to upozornit sama. Agresivní řidič ji ale po krátké slovní výměně uštědřil facku. Po mém požádání taxikář mlčky vystoupil a chytil mě, rychle jsem se mu vysmekla - už to jsem vůbec nečekala. Pak na mě začal sprostě řvát ‚Ty kun*o, co si to dovoluješ‘ apod. Pak ustoupil a vrazil mi facku, že jsem málem odlítla,“ popsala napadená Blesk.cz.

O den později se tím dokonce taxikář na tomtéž místě chlubil. „Neměl jsem, ale jenom jsem ji plácnul. To fakt byla jenom taková výchovná. Napadla mě slovně, tak to byl jenom moment,“ ospravedlňoval se pak taxikář Patrik v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Napadená se nakonec dočkala omluvy, jejíž znění zveřejnila Amália ve facebookové skupině Praha číslo 1. „Ahoj Amálie, v té Mostecké měl jsem zkrat, a když nad tím tak přemýšlím, bylo by fajn se ti omluvit i všem, co s tím teď mají starosti. Omlouvám se ti a ostatním taky. Zatím se měj hezky, Patrik,“ napsal jí taxikář.

„Nepříjemný zážitek“

Podle slov napadené mu ale nešlo přes messenger odepsat, a tak odpověď připsala v komentáři: Byl to pro mě extrémně nepříjemný zážitek. Nejsem si jistá, zda víte, za co se omlouváte. Není to o té ráně, ale o vaší aroganci a výhrůžkách. To je těžko omluvitelné. Mě jako občanku fakt irituje, že Vy a Vám podobní obcházíte zákon, zabíráte parkovací místa rezidentům a okupujete veřejný prostor v historickém centru Prahy. Nejlepší omluvou bude, když začnete dodržovat pravidla,“ vzkázala agresorovi s hořkým tónem.

Video
Video se připravuje ...

V utery navečer v 18:38 mě napadl taxikář v Mostecký. Svalnatej, o hlavu větší, s agresivním výrazem. Facebook/ Amália P.

Fotogalerie
9 fotografií