Přestože se zdá být doba plná virtuální reality, stovky náctiletých opustily své pokojíčky a vyrazily na festival Ynspirology, který už třetí rok po sobě, jak už napovídá z názvu, inspiruje. A to nejen do točení na Youtube, jak by mohlo ypsilon v názvu napovídat. I když i youtuberů tady bylo požehnaně. Akce se ale od Utuberingu, který je čistě youtuberskou záležitostí, liší.

Projděte si s námi festival:

Video
Video se připravuje ...

Ochutnávka z dopoledne na Ynspirology Eva Fornálová

Ty akce vůbec nejde srovnávat. Ynspirology se nesoustředí jen na youtubery, jde opravdu o pestré setkání lidí z různých oblastí – umění, sportu, módy, technologií… Žádné fronty hysterických fanoušků čekajících na podpis,“ vysvětluje zakladatel a tanečník Yemi, kterého baví ukazovat druhým cestu, která nemusí být jen v podobě velké sledovanosti videí.

Ynspirology se podle organizátorů tradičně vymyká klasické festivalové scéně. „Ve festivalové Ynspy Village se v sobotu a v neděli tak setkáte s více než 40-ti osobnostmi a pod jejich vedením můžete zažít nečekané. Těšit se můžete také na nabitý hudební line-up velké Ynspy stage,” uvedli na svém webu,

Koktejl inspirace namixovali na základě klíčových ingrediencí do 4 festivalových zón - FIT, DIGI, SPIRIT a GIRLS.

Nejen youtubeři

A tak si teenageři zažili závod na speciálním kole pro handicapované, rady, jak přežít v divočině, učili se přemety a poslouchali řečníky, kteří dokázali v mladém věku mnohem více než natočit video – jako třeba vědec Jan Lukačevič, který v 27 letech už zkoumá blesky na Marsu a zjišťuje, zdali by jej v budoucnu bylo možné osídlit.

Klidný rozjezd bez front

Jsem nadšená, že si tady najdu to svoje. Teď dopoledne je tady vylidněněji, ale zase mám šanci se setkat se svými oblíbenci. Na Utuberingu jsem stála strašně dlouho ve frontě,“ chválila akci Aneta (11). Různorodost si pochovali všichni. „Je fajn, že to není jen o jednom a že se můžu setkat s tak inspirativními lidmi. Třeba se mi líbilo, jak Zachy mluvil o zero waste. Ačkoli je to youtuber, tak se snaží využít to k něčemu lepšímu. Tomu fandím,“ chválil Filip (13) výběr jednotlivých motivátorů.

Nejnovější fotografie z festivalu:#ynspirology

Akce potrvá až do nedělní desáté hodiny večerní. Třešničkou na dortu pak jsou koncerty, kdy vystoupí například teenagery oblíbená kapela Slza, která zde plánuje i meet&greet s fanoušky, indie zpěvák VR/Nobody, zpěvačka ze SuperStar Tereza Mašková i Kapitán Demo, který určitě neopomene jeho letošní hit Trendsetter. Harmonogram celého dne objevíte tady.

Ochutnávka z festivalu:

Fotogalerie
32 fotografií