Velký podíl z majetku umělce je v nemovitostech. Michael totiž vlastnil hned několik domů, z nichž dva pro něj byly velmi důležité a nacházejí se ve Velké Británii. Prvním je sídlo z 18. století v Highgate v severním Londýně s pěti ložnicemi, letním domkem a bazénem. Autor skladeb Freedom či Fatith údajně rezidenci pořídil od zpěvačky Annie Lennox (63).

Právě před tento dům, jehož cena je odhadována na 8 milionů liber (v přepočtu 230 milionů korun), pak fanoušci po jeho smrti pokládali vzpomínkové předměty.

Ovšem ve skutečnosti George žil a v prosinci 2016 naposledy vydechl v domě na břehu řeky Temže v Goring v hrabství Oxfordshire asi hodinu severně od Londýna. Cena je odhadována na 5 milionů liber (tedy 144 milionů korun). Tam měl k dispozici nejen hlavní budovu z 16. století, obrovské zahrady, bazén a další dům u bazénu. Právě sem si také před lety přivedl televizní štáb v čele s moderátorkou Oprah Winfrey (64), aby celému světu ukázal elegantně zařízený interiér.

Za dovolenou někdejší člen kapely Wham! nemusel nijak utrácet, stačilo mu odjet do plážového domku na nóbl předměstí Palm Beach nedaleko australského Sydney. Pořídil si ho v roce 2010 za 5,8 milionu dolarů (v přepočtu 127,5 milionu korun). Ještě před svou smrtí ale domek s nádherným výhledem na oceán, pěti ložnicemi, pěti koupelnami a dvěma dalšími toaletami pronajímal za 1 400 dolarů za noc (30 tisíc korun) a 9 800 za týden (215 tisíc korun).

Michael pak vlastnil ještě dům v Los Angeles v hodnotě zhruba 72 milionů korun. Dříve mu patřila i nemovitost v Beverly Hills, kterou v roce 2003 ale prodal za 2,85 milionu dolarů (62 milionů korun) jiné celebritě. Kolem roku 2000 zase spolu s tehdejším životním partnerem Kennym Grossem (59) vlastnil renovovaný dům v Highland Parku v Dallasu, ale toho se zbavil v roce 2016 za téměř 3 miliony dolarů (65 milionů korun).

Ve Spojených státech pak také vlastnil úchvatné architektonické dílo Cliffa Hickmana – dům ve tvaru sněhové vločky v Cielito v Santa Barbaře. Koupil ho v roce 1989 a v roce 1996 prodal za 2 miliony dolarů (téměř 44 milionů korun). Kdysi také vlastnil dům poblíž Saint-Tropez na jihu Francie, kterému přezdíval Chez Nobby.

VIDEO: Adele zkazila při předávání Grammy píseň George Michaela a vyžádala si začít znovu od začátku.

Video
Video se připravuje ...

Adele zkazila při předávání Grammy píseň George Michaela a vyžádala si začít znovu od začátku. Přitom sprostě klela v přímém přenosu. youtube

Kromě nemovitostí pak měl George jistě nějaké miliony na účtě, ovšem skutečná částka není známá. Dostával také pravidelně tantiémy za své písničky, ovšem některých se už dávno dobrovolně vzdal, například honorář za hit Jesus To A Child z roku 1996 věnoval organizaci Childline (v Česku má obdobu v Lince bezpečí).

Stejně tak přispíval během života i dalšími dary a příspěvky na různé charitativní účely. Přesto mu ale ještě stále dost zbývalo. Osud jeho obrovského majetku je ale po jeho skonu nejistý. Nejprve se sice zdálo, že by něco po něm mohl zdědit milenec Fadi Fawaz, který na Vánoce 2016 objevil v posteli jeho mrtvé tělo, ovšem v závěti o něm zřejmě nepadlo ani slovo.

Podle vyjádření zpěvákova bratrance Androse Georgiouse pro deník The Sun připadne téměř veškeré dědictví sestrám Yiodě (58) a Melanii (56) a opět charitativním organizacím. Určitou část dostanou i zaměstnanci a loajální spolupracovníci. Jenže Fawaz nic. Odmítá se teď proto hnout z Michaelova domu a chce se soudit. „Fawaz dělá všechno pro to, aby celá věc skončila u soudu,“ uvedl Georgious s tím, že už mu údajně nabídli 15 milionů, aby se v tichosti sebral a odešel.

VIDEO: Zesnulý George Michael (†53): Takhle si užíval pražský koncert! Onemocněl po něm!

Video
Video se připravuje ...

Zesnulý George Michael (†53): Takhle si užíval pražský koncert! Onemocněl po něm! georgemichaelpress.com

Fotogalerie
74 fotografií