Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šéf ČRo Ostrý je pěkně ostrý! Seknul s prací, chce být brněnským senátorem za ANO

Jaromír Ostrý z minuty na minutu odstoupil z pozice ředitel regionálních studií Českého rozhlasu Brno a Zlín. Bude kandidovat za ANO na senátora.
Jaromír Ostrý z minuty na minutu odstoupil z pozice ředitel regionálních studií Českého rozhlasu Brno a Zlín. Bude kandidovat za ANO na senátora.  (Autor: ČTK)
Autor: jn - 
31. července 2018
08:00

Kandidátem do Senátu za hnutí ANO se stal ředitel regionálních studií Českého rozhlasu Brno a Zlín Jaromír Ostrý (64). V souvislosti s překvapivým oznámením kandidatury okamžitě odstupuje ještě dnes ze všech pozic v rozhlase. Tam pracoval celý život.

„Dnes (v pátek) s tím seznámím své podřízené. Beru si okamžitě 14 dní dovolenou, pak dva měsíce neplaceného volna. Všechny pořady, ve kterých účinkuji, moderuji nebo vystupuji, zrušíme. V rozhlase nebudu nadále nijak vystupovat,“ řekl Ostrý, který bude na kandidátce ANO za Brno-střed figurovat jako nestraník. Český rozhlas bude dočasně řídit Jiří Kokmotos.

Z herce a moderátora až na šéfa

Jaromír Ostrý je původním povoláním herec, do Českého rozhlasu nastoupil v roce 1973. Z pozice moderátora a asistenta režie se vypracoval do pozice šéfredaktora Českého rozhlasu Brno a dokonce i šéfredaktora Českého rozhlasu Dvojka. V současnosti šéfoval regionálním studiím Českého rozhlasu Brno a Zlín.

„Bylo to jednoduché a těžké rozhodnutí. Mým jediným zaměstnáním byl rozhlas. Loučit se s celoživotní láskou není jednoduché. Mám rád lidi, kteří si svůj sen splní. Mnozí kolegové pochybují. Tvrdí, že odcházím z jednoho břehu na druhý. Svůj život v médiích jsem naplnil až po okraj. Chtěl bych médiím v senátu i pomoci,“ řekl.

Chce být brněnským Reaganem

Ostrý by rád šel ve stopách Ronalda Reagana. „On šel do politiky taky z rozhlasu. Říkal, že politika není špatné povolání. Když uspějete, dočkáte se poct, když se zostudíte, můžete o tom napsat aspoň knihu,“ zažertoval.

Za svou kandidaturu nebude Ostrý nic platit. „Tím, že si beru dvouměsíční neplacené volno, tak virtuálně vkládám tyto prostředky do kampaně.“ Financování jeho senátorské kampaně zajistí hnutí ANO v rámci kampaně do komunálních voleb v Brně.

Doporučujeme
vihor ( 27. července 2018 12:14 )

Dle http://www.svazky.cz/sekce/databaze_ezo byl pan Jaromír Ostrý zájmovou osobou StB. Datum zavedení 29.07.1986 Archivní číslo Archivující útvar Problematika 422169 S STB BRNO Takže ho měli asi dobře proklepnutého a dnes ho vytáhli z kádrových rezerv v rámci obsazení Česka slovenskou klikou Babiše. Jestli na tohle český národ všechno skončí, nezbývá než spálit občanku a do té znovukomunistické země raději už nikdy necestovat.

vihor ( 27. července 2018 11:54 )

Babiš vytáhl další komoušskou zombie. Prý nastoupil do rozhlasu v roce 1973 v době tuhé normalizace a vypracoval se až na ředitele. Vystudoval na Slovensku. Prý bude nezávislý kandidát, ale kampaň bude platit hnutí ANO. Bůh žehnej Brnu, bude to potřebovat. Naštěstí to tam mají blízko to Vídně, tak můžou občané emigrovat, dokud Babiš nenařídí zavřít hranice. S legalizací Babiše s podporou komunistů se teprve v plné parádě začíná ukazovat, kam tato země směřuje... Staré struktury se osmělují, vystupují z pozadí a bez ostychu ukazují, kdo tu vlastně vládne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa