Dezortová, která zemřela po těžké nemoci ve středu 18. 7. 2018, se proslavila coby novinářka a publicistka. Byla také manželkou známého fotografa Jovana Dezorta (†83) a měla s ním dvojčata Moniku a Romana. „Budeme na ni všichni vzpomínat, jako by tu byla stále mezi námi – živá, zdravá a plná elánu,“ vzkázali pozůstalí Blesku.

„Poslední rozloučení se bude konat v úzkém kruhu rodinném,“ dodala rodina zesnulé s tím, že další informace nechce prozrazovat, ale děkuje veřejnosti za pochopení a tichou podporu. Jaká nemoc se stala Dezortové osudnou, tak není jasné.

Parte zesnulé novinářky Věnceslavy Dezortové
Autor: archiv rodiny Dezortových

Věnceslava (také přezdívaná Venda) vystudovala filozofii a psychologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a posléze dlouhá léta pracovala jako novinářka. Působila v ČTK a v České televizi.

Je též autorkou několik životopisných knih, například o představitelce Zpěvanky z pohádky Byl jednou jeden král Stelle Májové (†86), herečce Zdence Procházkové (92) známé z filmu Lída Baarová, zpěváku Karlu Hálovi (†74) či hudebníkovi Václavu Hybšovi (83). V knize Šlo jim o život pak vyprávěla o náročných osudech známých tváří, které bojovaly se zákeřnými chorobami.

Napsala také řadu sbírek detektivních povídek (Záhadná vražda, Smrt na objednávku). Její povídky vycházely pravidelně v časopise Jedním dechem a rovněž za ně dostala různá ocenění – Cena Havrana (2004), Cena České společnosti Sherlocka Holmese (2008) a třetí místo v soutěži O buřinku rady Vacátka (2008). Spolupracovala s různými periodiky včetně Vlasty, Xantypy či Práva.

VIDEO: Nedávno zemřel také bavič Josef Mladý(†63): Rakovinu chtěl vyhladovět jako Pomeje!

Video
Video se připravuje ...

Smrt baviče Josefa Mladého (†63): Rakovinu chtěl vyhladovět jako Pomeje! Blesk TV

 

Fotogalerie
12 fotografií