Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Matka zveřejnila dech beroucí fotky své dcery. Tohle jsou nejhorší neštovice, které svět viděl!

Autor: msj - 
17. srpna 2018
22:18

Evie-Beth Taylor bylo pouze pět, když navštívila lékaře s neštovicemi. Ti jí nejdříve řekli, že se může jednat o vzácnou genetickou nemoc. Infekce byla tak silná, že malá holčička křičela bolestí při každém doteku.

Mohla sotva jíst, pít nebo dokonce jít na záchod. Nos malinké Evie byl ucpaný tak tvrdou tekutinou, že holčička nemohla dýchat. Matka byla nucena jí volat záchranku dvakrát během dvou dní. Několikrát jí doktoři předepsali antibiotika, která nezabírala.

Při třetím incidentu řekli lékaři matce, že má velké štěstí. Pár hodin později a mohlo dojít na nejhorší. Dívenka byla pod přísným lékařským dohledem na izolaci. Podstoupila celou sérii testů. Po čtyřech dnech v nemocnici se Evie mohla konečně vrátit domů. Trvalo ještě několik měsíců, než pupínky zmizely.

Nyní, rok po událostech, se maminka chlubí šokujícími fotkami. Chce, aby se rodiče o plané neštovice zajímali. „Bylo to hrozně traumatizující, vidět takhle svou dcerku. Sotva dýchala, protože měla ucpaný nos. Nemohli jsme se k ní ani dostat a umýt ji, protože plakala bolestí,“ řekla matka pro britský the Sun.

Pupínky se pořád objevovaly. I když ležela v nemocnici a doktoři se o ni nepřetržitě starali. Tenkrát mi řekli, že takhle závažný případ planých neštovic ještě neviděli.

Doktoři si nejdříve mysleli, že jde o vzácnou genetickou nemoc. Po převozu do Durhamské nemocnice v Anglii se toto potvrzení vyvrátilo. Byly to opravdu „jen“ plané neštovice.

Nikdo dodnes nedokázal matce říct, proč právě její dcera prodělala tak silné neštovice. Nyní je Evie šťastná a zdravá školačka. Pořád ji ale trápí jizvy, které jí po neštovicích zůstaly.

 

majojo ( 1. října 2018 02:10 )

V dospělosti to už ale nebývají plané neštovice, ale pásový opar. A ten přeju jen několika lidem na téhle planetě, spolu se zánětem okostice a dýmějovým morem.

kartona ( 18. srpna 2018 09:54 )

Já jsem dostl plané neštovice ve 40 letech a nepřejte si vidět, jak jsem vypadal. Měl jsem to horší než moji synové, od kterých jsem to dotal.

Zobrazit celou diskusi