Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Utajované výsledky pitvy mučeného studenta Otty (†22): Co se v KLDR dělo před smrtí

Autor: msj - 
26. července 2018
11:05

Americký student Otto Warmbier se v severokorejském vězení možná pokusil o sebevraždu. Napovídá tomu nejnovější zpráva. Dvaadvacetiletý muž byl ve vězení mučen, ale poškození mozku, které následně vedlo k jeho smrti, údajně není důsledkem fyzického týrání.

Otto Warmbier byl v lednu 2016 zadržen v KLDR poté, co strhnul jeden z propagačních plakátů. Soudem byl pak odsouzen k patnácti rokům za mřížemi.

Po návratu do USA 13. června 2017 byl kvůli rozsáhlému poškození mozku v kómatu. Severokorejci obhajovali jeho stav tím, že se otrávil jídlem. Zemřel po šesti dnech. Jeho rodina stav svého syna označila za následky brutálního mučení. Měl na sobě jizvy, vylámané zuby a viditelný úraz hlavy.

Prezident Donald Trump se k tomuto tvrzení horlivě připojil v několika veřejných vyjádřeních.

Patolog Doug Bock Clark Warmbierovo tělo zkoumal šest měsíců. Podle něj student nebyl fyzicky mučen. Doktorka Lakshmi Kode Sammarco, která s Clarkem spolupracovala, nenašla žádné viditelné jizvy. Ta na jeho noze prý nebyla z mučení. Jeho zuby hodnotila jako dobře udržované.

Také potvrdila, že mozek dvaadvacetiletého studenta byl poškozen na obou stranách. To značí, že mu chyběl kyslík. Uhození do hlavy by poškodilo jen jednu stranu. K poškození mozku došlo údajně před rozsudkem.

Je pravda, že po zlepšení vztahu mezi USA a KLDR Trump ve svých vyjádřeních zmiňuje Ottův případ čím dál tím méně. Během jednání v Singapuru se o něm nezmínil ani jednou.

Na přímou otázku reportéra, proč americký prezident chválí diktátora, který je zodpovědný za smrt amerického studenta, odpověděl, že Warmbier „nezemřel zbytečně.“

 

koIemjdouci- ( 26. července 2018 21:38 )

Jestli jsi četla článek, tak on měl zničený mozek už před tím, když strhával ten plakát, tak už nebyl schopen pohybu a u toho soudu již nebyl při vědomí, takže ani nemohl brečet. Jak praví ta oficiální verze, podle které mu ve vězení nikdo neubližoval a ten mozek měl zničený již dříve. Tomu jsi teď povinna věřit.

funebrak ( 26. července 2018 18:26 )

To je úplně nic ve srovnání jak trpěli Václav Havel a Dominik Duka.

kupredu-leva ( 26. července 2018 17:18 )

Jsi můj člověk! Čest práci!

Thyronx ( 26. července 2018 15:37 )

Po přečtení této diskuze mám jen jeden dotaz: CO TOMU ŘÍKÁŠ KDYSI KULTURNÍ NÁRODE? Mentální demence a úroveň ynteligence národa si jdou ruku v ruce.

11karel11 ( 26. července 2018 15:10 )

Lhaní, podvody, násilí, zlodějny..........… politika kapitalismu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání