Hnědák Lord se narodil v březnu 1996. Řady pražské policie rozšířil o šest let později, poté, co absolvoval roční výcvik. Začátky ale vůbec nebyly jednoduché - Lord je totiž pěkně tvrdohlavý hřebec. „U jízdní policie se najde hned několik policistů, které i opakovaně shodil ze sedla na zem,“ popsal Lordovy prvotní lapálie policejní mluvčí Jan Rybanský.

Už už chtěli policisté hodit flintu do žita a od jeho zařazení do výkonu služby upustit, Lord ale - jako by něco tušil - náhle zmoudřel. „Přivykl životu u policie, začal si řádně plnit své úkoly a stal se platným členem oddělení. Jedinou jeho neřestí tak zůstala žravost,“ popisuje s nadsázkou mluvčí. Důkazem jeho velké lásky k žvýkání čehokoliv budiž fakt, že jako jediný ze stáje musel mít podestýlku z pilin - slámu si totiž vždycky sežral.

Lord má za sebou pořádnou fušku - za šestnáct let u policie se zúčastnil řady služebních zákroků i bezpečnostních opatření napříč republikou, teď ale nadešel jeho čas. Zaslouženě odchází do koňského důchodu. „Na jeho místo, jak už to bývá, přijde nový mladší člen jízdního oddělení, který bude stejně jako Lord postupně zařazen do přímého výkonu, a to nejen v ulicích metropole,“ dodal mluvčí.

Fotogalerie
7 fotografií