Zkušená bankovní úřednice nenápadně poslala vzkaz nadřízenému, že došlo k přepadení. A vyplacení peněz zdržovala, jak se dalo.

To Vávru zneklidnilo. „Nějak se to táhne,“ postěžoval si nemaskovaný prošedivělý lupič ženě. Jenže v té chvíli do banky vstoupila policejní hlídka, která to měla ze Zelného trhu, co by kamenem dohodil. Recidivista skončil v klepetech.

„Tvrzení obžalovaného, že nechtěl nikomu ublížit, že bychom to neměli brát vážně a nevznikla žádná škoda, nelze akceptovat,“ podotkla žalobkyně Dagmar Veverková. Soud ho tak potrestal 4,5 lety vězení.

Posudek: Za své činy je zodpovědný

Odvolací senát Krajského soudu v Brně ve středu odmítl tvrzení obhajoby, že muž trpí psychickými problémy. Znalecký psychiatrický posudek renomované soudní znalkyně Marty Holanové to vyvrátil, recidivista byl příčetný a za své počínání plně odpovědný.

Video
Video se připravuje ...

Odvolací soud poslal recidivistu na 4,5 roku za mříže Blesk TV Zdeněk Matyáš

Navíc mu přitížil fakt, že v minulosti se pokusil podle stejného či podobného scénáře „vybrat“ jiné dvě banky. V roce 2012 předložil pokladní v Brně-Králově Poli lísteček se vzkazem, že jde o přepadení a žádal hotovost. Skončil ve vězení, v roce 2015 byl ale podmínečně propuštěn. Jenže se nepoučil.

Práce mu už nevoněla

Muž ztratil před několika roky zaměstnání, později ho vyloučil z evidence úřad práce, protože nabídku na nové zaměstnání odmítl. Podle znalců měl několik přání: dostat se do domova pro seniory nebo do vězení, které zná a kde podle jeho tvrzení vládne režim a řád.

To se mu nyní splnilo, rozsudek je totiž pravomocný. Soud jej navíc poslal do věznice s ostrahou.  

Fotogalerie
5 fotografií