A co víc! V pátek, tedy přesně týden poté, co doma škaredě upadla a utrpěla zlomeniny, má jít domů. „Pokud vše dopadne dobře, tak v pátek by už ji měli propustit do domácího léčení,“ prohlásil její manažer Vítek Chadima. Majitelka jednoho z největších českých hlasů o rozsahu tří oktáv si prostě usmyslela, že své 79. narozeniny, které má 9. srpna, oslaví na jevišti, byť to bude o dva dny později.

„Eva má v plánu vrátit se na koncertní pódia 11. srpna na 24. jazzovém festivalu. Cítí se už dobře a s hlasem se jí nic nestalo. Ten si přece nezlomila,“ řekl Blesku Evin manžel Jan Kolomazník (64). „Bude zpívat vsedě na židličce, tak jak to dělávala Ella Fitzgerald, a těší se na to,“ dodal. Nejslavnější jazzová zpěvačka všech dob je totiž Evin celoživotní vzor. „A když nemohla stát, tak prostě seděla na židličce. A tak to bude i s Evou. Proč by nezpívala, když hlas má v naprostém pořádku,“ míní Kolomazník, který je zpěvaččinou největší oporou.

Když manžel zjistil, že operace dopadla dobře, spadl mu kámen ze srdce a jal se obhospodařovat chalupu v severních Čechách, kterou zpěvačka miluje. „Těším se, až si pojedu pro Evu,“ řekl Kolomazník, který zřejmě manželku kvůli nutným rehabilitacím a lékařským kontrolám neodveze hned na její usedlost v přírodě, ale do pražského bytu.

Fotogalerie
36 fotografií