Kratochvíla, který loni strávil několik týdnů v kómatu napojen na přístroje, obvinil americký magazín Columbia Journalism Review, který vyzpovídal padesát zaměstnanců agentury. Fotografka Anastasia Taylor-Lind třeba tvrdí, že jí Kratochvíl v hloučku kolegů bez varování vsunul ruku mezi hýždě a přes oblečení se dotkl její vaginy.

 

„Nereagovala jsem na to, protože jsem pochopila, že takový druh chování je daň, kterou platím za to, že jako mladá žena vstupuji do odvětví ovládaného muži,“ popisuje událost z roku 2014. Dále tvrdí, že Kratochvíl měl v agentuře pověst oplzlého sprosťáka. S další členkou členkou agentury se pak prý nevhodně bavil na téma análního sexu. Tehdy prý mlčela, protože se bála o práci.

Kratochvíl veškerá obvinění odmítá. „Můžu vám upřímně říct, že všechna tato obvinění jsou nepravdivá. Měli jsme v rámci práce s některými kolegy neshody, ale nic podobného se nestalo,“ napsal své vyjádření do časopisu, když jej oslovil e-mailem.

Agentura, kterou Kratochvíl spoluzakládal, mu však pozastavila jeho čestné členství a odstranila odkazy s jeho jménem ze svých stránek. Prý zahájila vlastní vyšetřování.

 

Kratochvíl emigroval z Československa v roce 1967. Žil v Rakousku, Švédsku a Nizozemsku, odkud se nakonec přestěhoval do USA. „Zakotvil jsem v americkém Los Angeles. Pak jsem se dostal i do New Yorku, kde žiju dodnes,“ vzpomínal před pár lety pro Blesk fotograf, který pobýval střídavě v Česku a za oceánem. Před jeho objektivem se vystřídala ta nejzvučnější jména jako George Clooney, Jean Reno či David Bowie.

 

Fotogalerie
13 fotografií