Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nahoď pomádu, jede rock’n’roll! Jubileum festivalu Rockabilly Rumble v Řevnicích

Autor: Martin Valeš - 
23. července 2018
18:00

Burácení historických motorů, napomádované účesy, tetování, vystajlované pin-up girls a vůbec veškerá móda a muzika 50. let. Festival Rockabilly CZ Rumble je prostě tvrdé retro, jak se patří. V Řevnicích v sobotu 28. července oslaví 10. ročník.

Je to taková hudební exkurze do Šakalích let nebo Pomády – ale do světa drsňáka Dannyho, nikoli uhlazených šprtek jako Sandy.

Kouzelné Lesní divadlo v Řevnicích bude nacpané stánky s pivem, jídlem, stylovým oblečením a doplňky. Brány Rockabilly CZ Rumble se otevřou se ve 12.00, od jedné do půlnoci se rozjede nadupaný hudební program. Na něm jsou například německé kapely The Pinstripes a The Railbones nebo The Swamp Shakers z Lotyšska, nechybí pořádající Slapdash rockabilly, tradiční plzeňští drsňáci The Mordors Gang ani zavedená parta Screwballs. Kytarový surf rock’n’roll à la Pulp Fiction předvedou olomoučtí Frustrators, lehčí swing zase Marty's Henpecked Club. Generaci veteránů letos zastupuje George Diesel (Jirka Šimák hrával ještě s Miki Volkem). K tomu všemu zatancují Swing Busters.

A jak to vypadalo na minulých ročnících?

Zobrazit celou diskusi