Chorvatský ostrov Šolta je tak trochu turisticky zapomenutý ostrov, i když leží jen necelou hodinu trajektem od Splitu. A toho využila Klára Doležalová s manželem, kteří tady vlastní domek a koupili rozlehlý olivový háj. 

Vyrábíme domácí bio olej. Je to náročné, protože se už stalo, že nám celou úrodu smetl vítr a déšť. Samotná výroba je náročná, protože olej lisujeme za studena a uchováváme v sudech, tak jak se to dělalo kdysi. Už jsme si konečně vyrobili etikety a e-shop, ale jde to pomalu,“ svěřila se Blesk.cz moderátorka Primy.

A právě tady už svou láskou k oleji nakazila spoustu kolegů. „Karel Voříšek si každé ráno na lačno dává lžíci našeho oleje a leje ho do všeho stejně jako já. Náš domácí olej je všelék na tlak, trávení, proti rakovině, zabraňuje stárnutí, prostě zázrak,“ tvrdí Klára, která se po dlouhé době objevila ve společnosti s manželem Miodragem.

„Děti jsme s mými rodiči odložili v Chorvatsku, tak si užíváme spolu. Všude spolu teď chodíme, protože na sebe kvůli práci máme málo času,“ vysvětlila zprávařka. Manželé přišli podpořit charitativní akci podporující děti z dětských domovů, kterou pořádá cvičitelka Hanka Kynychová.

VIDEO: Zprávařka Klára Doležalová rozjela byznys, který vyrábí všelék!

Video
Video se připravuje ...

Zprávařka Klára Doležalová rozjela byznys, který vyrábí všelék! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
10 fotografií