Nebohou dívenku měl zatáhnout do křoví muž asi okolo 25 až 30 let. „Alespoň na takového se nás tu policisté ptali. Měl prý mít rezaté vlasy a zarostlý byl. Snad to malá přežije bez následků, je to velké svinstvo,“ říká pejskařka Pavla Beregiová (54).

Zda je sexuální zvrhlík na útěku, nebo ho již mají, to policisté s ohledem na choulostivost případu neprozradili. „Chodí tu samí tajní. Ve dvojicích obcházejí. Dívku měli v takovém velkém stanu, který přivezli,“ pokračuje pejskařka.

Většina obyvatel se diví, že se něco takového mohlo v jinak klidné části města stát. Navíc u cyklostezky a za bílého dne. „O vnučku mám obrovský strach. Chodí mezi těmi keři do školy, měli by to tady vysekat,“ míní Taťána Divovičová (52).

Strach má i o sebe. „Usadili se tu bezdomovci, nikdy tu nevíte, kdy na vás ze křoví kdo vyskočí. Zkracuji si tu cestu do školy, ale propříště raději zvolím delší, ale bezpečnější trasu,“ svěřila se Valerie.

Policie: Zákon nám zakazuje mluvit

„Kriminalisté prověřují veškeré informace, okolnosti a souvislosti případu, který se odehrál o víkendu v Ostravě. Poškozenou je nezletilá dívka,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská a dodala: „Vzhledem k věku se jedná o zvlášť zranitelnou oběť, nelze proto být v této věci konkrétnější.“

Video
Video se připravuje ...

Policie vyšetřuje znásilnění holčičky Karel Janeček

 

Fotogalerie
11 fotografií