Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragická nehoda v Třeboni: Tři mrtví a šest zraněných po čelní srážce dvou aut

Autor: ČTK, dce, hra - 
21. července 2018
18:12

Při nehodě dvou osobních aut v Třeboni v sobotu zemřeli tři lidé a šest lidí se zranilo. Silnice z Třeboně do Lomnice nad Lužnicí je zcela uzavřena. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Všech šest zraněných přepravili záchranáři na ošetření do nemocnic, jde o lehká a středně těžká zranění.

V Břilicích, části Třeboně, se auta srazila kolem 16:45. "Byl to čelní střet, zemřeli dva muži a jedna žena. Ten počet zraněných šest není ještě jistý," řekla krajská policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová. Na místě nehody zasahují záchranáři i hasiči z Třeboně. "Na místo jede psycholog," doplnila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Podle našich informací vyjela řidička renaultu z neznámých příčin do protisměru, kde se čelně střetla s citröenem. V něm jelo šest osob, z čehož dvě - muž (†26) a žena (†45) - nepřežily. Zemřel rovněž spolujezdec (†45) z renaultu.

Mluvčí jihočeské zdravotnické záchranné služby Zuzana Fajtlová v půl sedmé večer řekla, že zatím nemůže upřesnit počet zraněných. "Podle našich informací v tuhle chvíli ještě naše posádky stále zasahují na místě a nemáme žádné čerstvé informace o počtu zraněných a rozvezených do nemocnic," řekla Fajtlová.

Na hlavním tahu z Českých Budějovic do Třeboně se v sobotu celý den zhruba dva kilometry před kruhovým objezdem v Třeboni tvořily ve směru od krajského města několikakilometrové kolony.

Od začátku roku zemřelo na následky zranění při dopravních nehodách na jihu Čech včetně dnešních tří obětí 23 lidí. Vyplývá to z policejních statistik.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání