Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama se šťastným koncem: Zloději matce ukradli auto i s dcerou, dítě se po chvíli našlo

Autor: jer - 
20. července 2018
17:28

Čtvrtek nebyl nejšťastnějším dnem pro Clare O'Neillovou a její měsíční dcerku Elizu. Dvojice zlodějů Clare před jejím domem vytáhla z auta a ujela. Na zadních sedačkách ukradeného vozu byla dcera Eliza. Dítě se nakonec našlo, zloději jsou stále na útěku. O případu se šťastným koncem informovala policie West Midlands.

K přepadení došlo v britském Birminghamu v hrabství West Midlands. O'Neillová přijela asi v 16:00 před svůj dům ve svém autě Audi A3. Její malá dcerka Eliza ležela v dětské sedačce na zadních sedačkách vozu. V tom se na Clare vrhli dva útočníci a sebrali jí klíče. Clare se ještě snažila vzít dcerku ze zadních sedaček, bezcitní zloději ale dupli na plyn a ujeli. O'Neillové pachatelé poranili ruku a hlavu.

Ihned po ohlášení se rozjela masivní policejní akce. Po Elize a ukradeném automobilu pátraly desítky policistů, do akce byl zapojen i vrtulník. Dítě bylo po 45 minutách nalezeno. Elizu našel tým záchranářů v pořádku před zdravotnickým centrem Small Health. Holčička byla stále v dětské  autosedačce, podle policie „blaženě nevědoma dramatu, kterého byla součástí.“ Holčička byla v nemocnici předána matce, která se zotavuje ze svých zranění.

Pátrání po zlodějích pokračuje

Snímek Clare a Elizy zveřejnila policie, která stále pátrá po dvojici zlodějů. Úřady žádají veřejnost o poskytnutí informací, které by vedly k jejich dopadení. Šéf místní policie David Thompson k případu řekl: „Je skvělé, že je dítě zpět u matky. Pokud znáte ty idioty, kteří tohle spáchali, dejte nám vědět.“

„Když se něco takového stane tak blízko od vašeho domu, je to šokující. Jsem tak ráda, že jsou zase spolu,“ řekla Claudia Gardner, sousedka O'Neillových, a dodala: „Bylo mi řečeno, že se pravděpodobně nevrátí dnes domů, protože jí přejeli ruku a vláčeli ji za sebou po silnici.“

Detektiv Jim Munro z místní policie uvedl, že tým policistů zkoumá záběry bezpečnostních kamer, analyzuje stopy na ulici i na dětské přepravce a vyslýchá možné svědky. „Tento incident šokoval celé naše oddělení. Nenecháme kámen na kameni, dokud nenajdeme pachatele,“ dodal. Policie kromě dvojice útočníků pátrá také po šédém vozu Audi A3 S-line s registrační značkou BJ66 YLV. „Máme radost, že je dítě zpět u matky a přejeme Clare rychlé uzdravení,“ řekl Munro.

Matka: Prosím, pomozte policii

V pátek odpoledne k případu poprvé promluvila také přepadená Clare O'Neillová. „Stále jsem otřesena z toho, co se stalo, pořád se s tím jako rodina vyrovnáváme. Eliza je naštěstí v bezpečí a v pořádku. Lidé, co tohle provedli, určitě věděli, že je v mém autě, když mi ho ukradli. Ohrozili život mé 4 týdny staré dcery kvůli své chamtivosti,“ uvedla Clare.

„Už mě pustili z nemocnice. Mám zlomený zub, řeznou ránu na tváři a bolesti v pravé ruce. Přes ruku mi přejelo kolo mého auta, když jsem se snažila vytáhnout dceru z auta. Kvůli zranění ještě 4 týdny nebudu moci držet Elizu,“ řekla Clare, zároveň požádala veřejnost o spolupráci s policií.

„Prosím lidi, aby poskytli policii jakékoliv informace o tom, kdo je za to zodpovědný. Život mé dcery byl ohrožen jejich bezohledným chováním. Prosím, pomozte policii,“ řekla Clare.

Zobrazit celou diskusi