Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tajná nahrávka z Berouskova zooparku smrti: Před měsícem jsem prodal šest tygrů, říká muž

Video se připravuje ...
Autor: shp - 
20. července 2018
13:56

Zoopark Bašť Ludvíka Berouska byl v hledáčku nejenom českých vyšetřovatelů. Posvítila si na něj i organizace na ochranu velkých kočkovitých šelem Four Paws. Ze zooparku smrti zveřejnila dokonce nahrávku, ze které se normálnímu člověku svírá hrdlo.

Na nahrávce, která byla pořízena skrytou kamerou, je natočen záhadný muž, který má rozmazaný obličej. Dotyčný vysvětluje, jak takový ilegální obchod s vzácnými tygry vlastně funguje.

V Evropě to prodám takhle: Přijede, naloží si ho a odjede. Před třemi měsíci jsem prodal do Číny šest tygrů. Normálního tygra. Bengálského. Ne bílý, ne zlatý tygr, ale klasická barva,“ říká prodejce.

Dle šéfa mezinárodní kampaně na ochranu divokých zvířat z Four Paws Kierana Harkima patří zvířata právě Ludvíku Berouskovi. Lidovým novinám ochránce vysvětlil, co do Česka přivedlo jeho kolegy.

Věnujeme se nejhorším případům v Evropě. To nás vedlo k vytipování několika osob a míst v České republice. Jedním z nich byl i Zoopark Bašť pana Berouska,“ řekl Harkim. Případ podle něj vrhá na Česko špatný stín.

„Jde o bezprecedentní případ, kdy se v Evropě zabíjeli tygři a dále zpracovávala jejich těla,“ uzavřel Harkim. Narážel tím na nalezení čerstvě popraveného tygra, kterého našli policisté.

argido ( 20. července 2018 22:23 )

Vyhostěte všechny Vietnamce!!!!Nepatří sem, ať si jdou zpět do Asie !!!

Vrabecek ( 20. července 2018 15:41 )

 Vyzývám tuto vládu, aby konečně konala, aby vytvořila zákony tak, aby si všechny tyto zrůdy rozmysleli něco takového dělat!!!! Příjemně mě překvapil pan Šlachta, že do toho šel. Děkuji Blesku za medializaci těchto odporných činů. Teď jenom doufám ve spravedlnost soudů.

adjanni ( 20. července 2018 14:39 )

Prosím vás, tygři mast se prodává i dnes ,ale ta je z bylin a ne z tygra !Dovedete si představit kolik by taková mast stála ?Blbost !

y1xcvbnm ( 20. července 2018 14:38 )

kukuku , z tygrů určitě ne, myslíš že koňská mast se dělá z koní??? a jak krásně voní , že??? Jen nemůžu nějak pochopit že by někdo za výrobky z tygrů v takovém znečištěném prostředí dal tolik peněž, viz. napsáno, za jednoho tygra i 30 milionů, to zase někomu něco ujelo, temn zářný " masox" vzniká v tom špinavém kbelíku????

kozinozka ( 20. července 2018 14:27 )

Vše je to jen o tom, že se blbne z mamonu.Obchod s lifskou hloupostí je výnosný. podívejte se jak vypadá Ivanka Trump, takže nic zázračného na krásu a mládí neexistuje. Udržovat se lze i odvarem z heřmánku či kopřiv. Teď mě napadá, zda by neměl stejné "účin" vývar ze slepičího zobáku jako z drápů tygrřa. Ale neznělo by to tak dobře. Svatá boží prostoto !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání