Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejopuštěnějšího muže na světě zachytily kamery: Poslední člen vyvražděného kmene žije už 22 let sám

Autor: msj - 
20. července 2018
11:44

Na internetu se objevily dech beroucí záběry. Poslední známý přeživší z Amazonského kmene, který vyvraždili farmáři v roce 1995, žije už 22 let zcela sám. Video domorodce zachytili pracovníci úřadů v brazilském státě Rondonia.

Domorodce na videu můžete vidět polonahého, jak se snaží pokácet strom. Dokonce se věří, že má svou vlastní papájovou a kukuřičnou plantáž nedaleko svého domu, který si vyrobil ze dřeva.

Muže objevily úřady v roce 1996 a od té doby byla jeho tvář natočena jen jednou, a to v roce 1998.

Podle nich muž žije již 22 let sám. Je mu přes padesát a většinu svého času tráví lovem lesních prasat, ptáků a opic za pomoci luku a šípů, píše list The Guardian.

Úřady věří, že farmáři v dané oblasti zavraždili ostatních pět členů kmene při útoku v roce 1995. Osamocené domorodce zabíjeli v Amazonii v 70. a 80. letech. Tomuto muži se ale zázrakem podařilo přežít, tvrdí vládní agentura Funai.

Agentura má přísná pravidla, co se týče narušování životů v tomto regionu, ale tohoto muže natáčeli z dálky. Nikdo neví, jak se kmen jmenoval. Muž si pro sebe zabírá skromných osm tisíc hektarů, na kterých se pohybuje.

Funai mu dokonce několikrát zanechalo tradiční zbraně jako sekery a mačety. Nikdy si však nemohli dovolit, aby byli zaměstnanci této agentury mužem viděni.

Funai má za povinnost ukazovat ho tak, jaký opravdu je. Vede se mu dobře. Nejdůležitější ale pro agenturu bylo mu zanechat jeho originální teritorium,“ řekla Fiona Watson. Podle ní je také zázrak, že muž stále ještě žije. Jeho teritorium je obklopeno farmami a ranči.

Vládní agentura Funai chrání práva izolovaných kmenů a lidí. Podle nich je v brazilské Amazonii 113 nekontaktovaných kmenů, které byly spatřeny.       

 

blesosvod ( 20. července 2018 12:25 )

kmeny byli spatřeni.....to je tedy luxusní jazyková úroveň, fuj

Zobrazit celou diskusi