Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Jiří Kajínek (57): Začal pracovat pro vymahače dluhů!

Autor: Aha! - 
20. července 2018
05:00

„Dlužníka s vašimi penězi utéct nenecháme! O útěcích totiž víme úplně vše!“ tak zní reklamní spot s Jiřím Kajínkem na webových stránkách firmy, která se zabývá mimosoudním vymáháním dluhů. Bývalý trestanec si vás změří přísným pohledem i na úvodní stránce firmy.

Začalo to reklamou...

„Už jsem měl hodně nabídek, abych pro někoho natočil reklamu. Když ale přišla tahle, moc se mi to líbilo, poradil jsem se s paní doktorkou (přítelkyně Kajínka Magda Gubová, pozn. red.) a řekl si, že do toho půjdu,“ popsal deníku Aha! Kajínek. Jeho hlas prý lidé uslyší od září i v rádiu.

Externista 

Jenže u reklamního spotu to neskončilo. Kajínek firmě pomáhá s dlužníky. „Funguji jako externí odborný poradce. Jsem tu kvůli dlužníkům, kteří se schovávají. Dluhy nevymáhám. Já jen radím, jak polapit dlužníky, kteří se schovávají,“ vysvětlil Kajínek, který utekl z přísně střežené věznice Mírov a pak se více než měsíc schovával.

Schovávají se

„Myslím, že podobně jako se schovával Jirka, tak se schovávají i dlužníci,“ myslí si Josef Staněk, vedoucí pracovník vymahačské firmy z Plzně.

Zloděj spisovatelem...

Ještě než Jiřího Kajínka zavřeli do vězení za vraždy, vydělával si trestnou činností. Vykrádal byty a bral především zlato. „Chodil jsem do Safiny, vytáhl tašku se zlatem a nikdo se na nic neptal. Šli jsme dolů do pece, tam to roztavili a dostal jsem za kilo čtrnáctikarátového zlata 150 tisíc,“ prozradil bývalý vězeň v dokumentu Já Kajínek.

Později prý přišel na to, že za hranicemi dostane dvojnásobek peněz, proto zlato pašoval přes hranice. Od té doby je za vodou. Ještě ve vězení prodal práva na natočení celovečerního filmu o svém životě s názvem Kajínek. Za mřížemi také napsal knihu Jiří Kajínek – Můj život bez mříží. Po propuštění natočil pětidílný dokument Já, Kajínek.

V base vydělal dva miliony!

Během pobytu za mřížemi si stačil vydělat okolo dvou milionů. Největší část tvoří honoráře za film Kajínek režiséra Petra Jákla. Podle odhadů odborníků to mohlo být kolem 1,5 milionu. Jákl to komentovat odmítl, jen uvedl: „Šlo o slušnou částku.“ Sepsáním pamětí si přišel zhruba na 400 tisíc a další peníze inkasoval za reklamní kampaň pro soukromé rádio.

Víte, že...

Kajínek byl v roce 1998 odsouzen za dvojnásobnou nájemnou vraždu a pokus o vraždu na doživotí? Z vězení se mu podařilo čtyřikrát uprchnout. Loni v květnu mu prezident Miloš Zeman udělil milost.

VIDEO: Zpověď přítelkyně nejslavnějšího vězně rok po propuštění: Život s Kajínkem a rakovinou.

Video  Zpověď přítelkyně nejslavnějšího vězně rok po propuštění: Život s Kajínkem a rakovinou  - Tereza Kühnelová
Video se připravuje ...

 

 

zvonik54 ( 20. července 2018 15:54 )

roko-lanek nestudoval. Roko byl vysouložen jako sprosté prasátko, poněvadž na co by se nechal poučovat od zvoníka, že Kajínek býlil někomu byt, že? Rokovi stačí slovník, když ví, co je to ,,kriplehrbatá".

11karel11 ( 20. července 2018 15:23 )

Dlužnící, co neplatí své dluhy, jsou vlastně zloději a mají jít do basy.

spirito2302 ( 20. července 2018 14:03 )

Klidně může doplnit osazenstvo Hradní party.

spirito2302 ( 20. července 2018 14:01 )

Pravděpodobně to mají v rodině.

Limone ( 20. července 2018 13:45 )

Na jeho osobu v současné době nevrhá dobré světlo jého synovec, který svým činem strejdovi ubral už tak na nízké ceně !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání