Velice nepříjemná událost se odehrála na veřejném prostoru jedné z ulic v pražských Vysočanech, kde se muži vyděrač představil jako policista. „Místo služebního průkazu ale vytáhl mobilní telefon a na displeji mu ukázal fotografii jeho dcery, jak vychází ze školy. Po poškozeném pak chtěl, aby nevypovídal proti určitým osobám v případu, který je právě u soudu. Jinak by se mohlo něco stát jeho dceři nebo by mohl přijít o ruku. Následně podezřelý odešel pryč,“ popsal událost policejní mluvčí Jan Daněk.

Policisté se této situaci věnují od konce letošního května. V rámci vyšetřování sestavili identikit podezřelého, který je podle nich výstižný zhruba z 80 procent. Hledaný vyděrač je asi 35 let starý, má štíhlou sportovní postavu a měří asi 200 centimetrů.

„Muž má šlachovitý vysportovaný obličej, měl zlomený nos, světlou opálenou pleť a dlouhé prsty na rukou. Na pažích měl tetování a hovořil česky bez přízvuku. Na sobě měl tmavě modré nebo černé krátké kalhoty, světle modré tričko a čepici s kšiltem,“ dodal k popisu Jan Daněk. Pokud hledaného poznáváte, kontaktujte linku 158.