Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Svatební hostina za 150 korun! Manželský pár nakrmil 140 lidí jídlem na výhoz

Autor: msj - 
18. července 2018
19:52

Opravdu kuriózně vyřešili svatební veselku novomanželé z Velké Británie! Cherie Harris (36) a Jaimes Mainwaring (29) se spojili s projektem „The Real Junk Food“ (opravdu nezdravé jídlo) a vytvořili svatební hostinu výhradně z jídla, které by v supermarketech zahučelo do koše.

Pár chtěl svou svatbou zanechat co nejmenší vroubek na životním prostředí. Dá se říct, že se jim to povedlo, protože ani kousek jídla nepřišel nazmar.

Novomanželé schválně neřekli hostům, kdo na jejich sobotní svatbě v Leedsu v Anglii pořádá catering. Mimo jídlo se přičinili k záchraně planety i jinými kousky. Cherie měla šaty z bambusové kúry a všechny pozvánky a dekorace si manželé vyráběli sami.

Tato ekologická rozhodnutí zapříčinila to, že pár za svatbu utratil velmi málo peněz. Odkud pochází jejich jídlo, řekli hostům až během proslovů na svatbě. Všichni hosté byli velice zaskočení, ale také ohromeni. Jídlo vypadalo opravdu krásně a svůj účel splnilo podle očekávání.

Jídlo z projektu The Real Junk Food je sbíráno ze supermarketů, sandwichových řetězců a fast foodů. Právě to jídlo, které je na vyhození kvůli bezpečnostním regulacím.

Všechno toto jídlo je stále poživatelné bez vedlejších účinků. Záleží pouze, co řetězce vyhodí. Člověk nikdy neví, co dostane. S tímto riskem počítali i Cherie s Jaimesem. „Dostanete hrozně velkou škálu jídla, které je krásné, originální a výborné,“ pochvalují si manželé.

Na jídelníčku se objevil špenát, kuřecí koláče se slaninou, šleh fazolí a klobásy, ratatouille, variace mas, sýrů a uzenin a spousta dalšího. Jídlo je navíc levné. Za celou hostinu dali novomanželé asi 173 korun.

Celou hostinou, kde každý dostal 250 gramů jídla, zachránili novomanželé 35 kilo vyhozeného jídla. To je zhruba 66.5 kila emisí oxidu uhličitého. Pro představu – stejné množství emisí vydá jeden rodinný dům tím, že spotřebovává elektřinu.

Nejkrásnější na tom je, že pomocí naší svatby jsme byli schopni rozšířit podvědomí o mrhání jídlem. Nedokážeme vyjádřit své díky celému týmu lidí, kteří nám se sháněním jídla pomohli. Jsme velmi vděční,“ zakončila Cherie pro Daily Mail.

 

beztedoprdele ( 19. července 2018 08:15 )

 Skvělý a taky velice užitečný a nápaditý.

cocumysvole ( 18. července 2018 23:30 )

Šikulové. Vypadá to moc dobře a taky bych si rozhodně s chutí dal.

Zobrazit celou diskusi