Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zdrcená rodina Kateřiny (†17) ubodané v Londýně promluvila: Budoucnost, kterou už neuskuteční

Autor: dce - 
18. července 2018
11:14

Smrt dívky s českými kořeny minulý týden šokovala Velkou Británii. Ubodanou ji našli v jednom z bytů v Londýně, lékaři jí už nedokázali pomoci. Její příbuzní prozradili, že krásná dívenka chtěla pomáhat lidem a stát se humanitární pracovnicí. 

Kateřinu měl zabít její bývalý přítel Oluwaseyi Dada (21). Údajně nerozdýchal jejich rozchod a dívku stalkoval. Osudné odpoledne ji ubodal v bytě v londýnské čtvrti Camberwell. Tam ji také místní obyvatelé našli. I přes jejich pokusy o první pomoc a rychlý zásah záchranky dívka zraněním podlehla.

Rodina Kateřinu popisuje jako krásnou a plnou života. "Byla pracovitá, sebevědomá a šťastná. Stačilo, když vešla do místnosti, a každý se hned usmíval," popsal její bratr Julius, se kterým Kateřina žila ve čtvrti Forest Hill. V Camberwellu byla jen na návštěvě u kamarádky.

Kateřina pracovala v salonu krásy, kam dojížděla každý den po škole, kde se učila na kadeřnici a vizážistku. Snila ale o tom, že se stane humanitární pracovnicí. "Byla to jen mladá dívka, která chtěla být kosmetičkou a humanitární pracovnicí. Kosmetičkou toužila být proto, že chtěla, aby se všichni cítili krásně," prozradil Julius.

"Bylo jí teprve sladkých sedmnáct, když přišla o život tak hrozným způsobem. Žádný rodič by nikdy neměl pohřbít své dítě," vzkázala médiím prostřednictvím syna Kateřiny matka Jaroslava.

Celá rodina je z její smrti zdrcena. "Život nebude nikdy stejný. Přišli jsme o jednu z nás, která bude nyní žít v našich srdcích navždy," řekla Kateřinina švagrová Shannon.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání