Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Test voděodolných řasenek: Která ve vodě opravdu vydrží?

17. srpna 2023 | 06:00

Pokud si přejete mít u vody dokonale nalíčené řasy, pak jsou pro vás voděodolné řasenky v létě jednoznačně must have. Hravě zvládnou také slzy a většina vás nezklame ani při sportu. Která opravdu funguje a kterou raději nekupovat?

Voděodolné řasenky jsou v létě skvělým parťákem. Nejenže se s nimi nemusíte bát jít do vody, ale hravě zvládnou i slzy a nezklamou vás ani při sportu. Navíc se na rozdíl od klasických řasenek tak často nedrolí a nemusíte se obávat ani nehezky vypadajících obtisků. 

Problém ale nastává při odličování. Voděodolné řasenky totiž drží jako přibité a při odličování řasy dost trpí. Vsaďte proto na odličovací přípravky na olejové bázi, které nanesete na tamponek, přiložíte na oko a necháte chvilku působit. Poté jemně setřete. Pokud řasenka stále drží, použijte další tamponek. Řasy nijak nedrhněte, mohla byste si je potrhat nebo polámat

Vyzkoušely jsme pro vás voděodolné řasenky různých značek. Které nás nadchly nejvíce? 

VIDEO: Utrácíte za drahé krémy s vysokým SPF? Je to zbytečné, říká vývojářka kosmetiky 

Video se připravuje ...
Utrácíte za drahé krémy s vysokým SPF? Je to zbytečné, říká vývojářka kosmetiky • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Voděodolná řasenka S-he, 119 Kč

Koupíte v síti drogérií dm.

Řasenka je zpočátku hodně hustá, a pokud ji neotřete, nanesete si na řasy větší kousky barvy. Při častějším používání je to ale lepší a řasy už se po jejím nanesení nelepí. Ve vodě zpočátku docela obstojí, po delší době z řas trochu sleze.

Známka jako ve škole: 2

Voděodolná řasenka s arganovým olejem Rimmel Wonder´Full, 189 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Krásně oddělené řasy bez žmolků a lepení, ale pozor: osobně doporučuji ženám, které mají delší řasy, protože řasenka je jen zvýrazní, ale neprodlouží. Takže na léto – a to i k vodě, protože ta ji jen tak nesmyje – je naprosto ideální.

Známka jako ve škole: 1

Voděodolná řasenka Volume Mania, Dermacol, 199 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Když se s ní ráno nalíčím, vždycky se mi spodní řasy obtisknou a musím si pokožku dočistit vatovou štětičkou. Tento nedostatek se ale bohatě kompenzuje tím, že „v terénu“ toho řasenka zvládne opravdu hodně. Vzala jsem si ji třeba na jumping maraton, při kterém jsem se totálně zpotila, a obstála! I po lekci byla pěkně na řasách a žádné šmouhy pod očima jsem neměla.

Známka jako ve škole: 2

Voděodolná řasenka Imperial, Dermacol, 299 Kč

Koupíte na www.dermacol.cz nebo v kamenných prodejnách.

Krásně oddělené řasy bez žmolků a lepení, ale pozor: osobně doporučuji ženám, které mají delší řasy, protože řasenka je jen zvýrazní, ale neprodlouží. Takže na léto – a to i k vodě, protože ta ji jen tak nesmyje – je naprosto ideální.

Známka jako ve škole: 1

Voděodolná prodlužující řasenka pro extra objem L’Oréal Paris Paradise Extatic, 219 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Řasenka je sytě černá a řasy hezky prodlouží, ale zanechává žmolky a řasy poměrně dost slepuje. Na očích vydržela na koupališti celý den bez rozmazání, ale zato téměř nešla odlíčit, a to ani přípravky na olejové bázi.

Známka jako ve škole: 3

Voděodolná prodlužující řasenka s kartáčkem 360° Yves Rocher, 299 Kč

Koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

Jedinou výtku jsem měla k odličování, protože běžná micelární voda ani pleťové mléko nestáhly řasenku úplně, musela jsem proto sáhnout po odličovacím oleji. Ale chválím za výdrž, nejen ve vodě, ale i během horkého dne, kdy se člověk trochu zpotí. Navíc řasy díky ní vypadaly dobře. 

Známka jako ve škole: 1-

Voděodolný top coat Alcina, 300 Kč

Koupíte na www.alcina.cz

Top coat, který udělá z každé řasenky voděodolnou? To je díra na trhu, kterou Alcina vyplnila parádně. Nechce se mi kupovat si na pár týdnů v létě voděodolnou řasenku, kterou nevypotřebuju a vyhodím. A většinou s ní ani nejsem příliš spokojená... Takhle jen svou oblíbenou přetřu top coatem a je hotovo. Byla jsem příjemně překvapená, že řasy neslepí a opravdu jim zajistí voděodolnost. Ovšem ne tak dokonalou, abych se mohla půl dne potápět pod vodou. Svůj běžný účel ale splní, jde odlíčit a zaslouží si plusový bod za skvělý nápad.

Známka jako ve škole: 1

Voděodolná řasenka Volume Glamour Push Up, Bourjois, 329 Kč

Koupíte v parfumeriích FAnn.
 
Tato řasenka má krátké štětinky, které ale velice dobře řasy rozčesávají a tvoří jim objem. Vydrží jak koupání, tak celou noc na festivalu a jde lehce odlíčit pouze micelární vodou. Byla jsem s ní velice spokojená.
 
Známka jako ve škole: 1

Voděodolná objemová řasenka XXL Mascara, Rodial, 696 Kč

Koupíte na www.aurio.cz

Jak už název napovídá, řasenka je opravdu XXL. Má velký zahnutý kartáček, který si bohužel příliš nerozuměl s mými krátkými a jemnými řasami. Podařilo se mi je jemně zvýraznit, ale žádný wow efekt se nekonal. Musím však uznat, že řasenka držela na místě a vydržela i bazén. Odlíčit šla snadno.

Známka jako ve škole: 2

 



Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...