Rashid za použití šifrovaných kanálů prostřednictvím aplikace Telegram Messenger podle soudu komunikoval s teroristy, kterým dodával rady ohledně plánovaných útoků a vhodných obětí.

V jedné ze zpráv byla fotografie čtyřletého prince, adresa jeho školy, silueta islamistického bojovníka a vzkaz "ani královská rodina nezůstane ušetřena". V jiné zprávě navrhoval, aby byla otrávena zmrzlina v některém z britských supermarketů či spáchán teroristický útok na fotbalový stadion.

Zadržen byl nezaměstnaný tvůrce internetových stránek Rashid loni 22. listopadu. Obviněn byl z přípravy teroristických činů, podpory terorismu a šíření teroristických materiálů. Na sociálních sítích údajně schvaloval násilné útoky a rovněž si zjišťoval, jak se dostane do Sýrie, aby se mohl přidat k IS.

V květnu se ke všem činům, které mu prokuratura dávala za vinu, přiznal. Dnes mu soud uložil doživotní trest s minimální délkou pobytu za mřížemi 25 let.

George je synem prince Williama a jeho manželky Kate. Po svém dědečkovi, princi Charlesovi, a otci je třetím v pořadí nástupnictví na britský trůn.

Fotogalerie
115 fotografií