Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mamma Mia! přichází podruhé a opět slibuje roztančenou letní podívanou

Autor: idh, red - 
18. července 2018
16:23

S podtitulem Here We Go Again vtrhne Mamma Mia! po deseti letech podruhé i do českých kin už příští týden. Opět přinese z ostrova Kalokairi plnou náruč hitů i nefalšované letní romantiky.

Největší letní filmová pohoda se vrací, slibuje distributor. S ní i nakažlivě lenošivá nálada pohádkového ostrova Kalokairi, nesmrtelná ABBA a herci, kteří si s chutí zopakovali velkolepý řecký mejdan. Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom!

Mamma Mia! přichází podruhé a opět slibuje roztančenou letní podívanou. Mamma Mia! přichází podruhé a opět slibuje roztančenou letní podívanou. | CinemArt

S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård).

Podívejte se na upoutávku filmu:

Video  Mamma Mia! přichází podruhé a opět slibuje roztančenou letní podívanou. • TRAILER  - CinemArt
Video se připravuje ...

Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo. Benny Anderson, jeden z pilířů skupiny ABBA, se na pokračování podílel jako výkonný producent a slibuje, že pokračování by mělo divákům přivodit stejně nakažlivou náladu, jakou cítili u jedničky. „Jsem moc rád, že se nám vrátili všichni herci, a hlavně že jsme jako mladou verzi Donny obsadili Lily James. Ta holka skvěle zpívá, ale navíc vás hned v prvním záběru přesvědčí, že tohle je pravá Donna,“ říká Anderson.

Mamma Mia! Here We Go Again

Muzikál

Česká premiéra: 19. 7. 2018, CinemArt

USA, 2018, 114 min

Režie a scénář: Ol Parker

Kamera: Robert D. Yeoman

Hudba: A. Dudley, B. Andersson, B. Ulvaeus

Hrají: Amanda Seyfried, Lily James, Meryl Streep, Colin Firth, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Dominic Cooper, Andy Garcia, Christine Baranski, Julie Walters, Jeremy Irvine, Cher a další.

pajato73 ( 1. srpna 2018 08:36 )

byla jsem v kine o vikendu... prvni dil je lepsi, i kdyz tento taky neni spatny. Donna je tam jen jako duch, ona je od zacatku druheho dilu mrtva, to by meli v reklame rict, ze je to bez ni! Prijde jen na konci jako "zjeveni" Docela jsem si pobrecela, je to fajn videt, jak to tenkrat s Donnou bylo! Trocha zklamani u hudby, ale jinak absolutne doporucuji!

Zobrazit celou diskusi