Glazar, kterého si před smrtí chtěla vzít herečka Helena Růžičková (†67), na tom byl poslední rok života zdravotně dost špatně. Kvůli rozdrcenému bedernímu obratli a kyčli už se o sebe nemohl sám starat, a byl proto umístěn do Léčebny dlouhodobě nemocných v Kralupech nad Vltavou.

Když u něj před pár dny došlo k rapidnímu zhoršení stavu, byl převezen do mělnické nemocnice, kde nakonec ve středu zemřel. Ještě pár hodin přitom po telefonu mluvil s režisérem Zdeňkem Troškou (65), který ho obsadil do Kameňáku. „Naposledy jsem s ním hovořil v úterý kolem desáté večer. Říkal, že mu je bezvadně,“ prozradil Blesku smutně Troška. Ten naznačil, že herec měl problémy s kyslíkovým přístrojem, který nutně potřeboval k životu.

Ovšem zda to bylo skutečně pravou příčinou úmrtí Glazara, není jisté. Nemocnice se prý totiž rozhodla provést pitvu, což není zcela standardní postup. „Běžně se u pacientů pitvy neprovádějí, ale v tomto případě, jelikož šlo o známého člověka, byla nařízena pitva," vysvětlil pro Blesk lékař z mělnické nemocnice. „Zejména proto, aby se předešlo nejasnostem a byla stanovena příčina smrti," dodal.

„Když jsme byli vyzvednout jeho věci, bylo nám sděleno, že je nařízena pitva, neboť lékaři si nejsou jisti jeho úmrtím a nelíbí se jim stav, v jakém ho převzali," uvedla pro FTV Prima hercova kamarádka Ivana Vobořilová.

Také ona měla ostatně pochybnosti o tom, zda je o Václava v kladenské LDN dobře postaráno. Kamaráda tam navštěvovala a také si s ním volala. Stejně tak i další známá zesnulého Anna Rysová, která je bývalá zdravotní sestra, nebyla s fungováním ústavu spokojená. Podle informací televize Prima proto dokonce o poměrech v zařízení napsala dopis na ministerstvo zdravotnictví.

Zda byly jejich obavy oprávněné, ale zatím není jisté. Vše snad osvětlí až výsledky pitvy, které by měly být pozůstalým Glazara oznámeny záhy poté, co bude pitva vykonána.

VIDEO: Zemřel Václav Glazar (†65), snoubenec Heleny Růžičkové! Před svatbou skoro uhořela!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Václav Glazar (†65), snoubenec Heleny Růžičkové! Před svatbou skoro uhořela! Tomáš Sovinský, Petr Macek

Fotogalerie
21 fotografií