Policisté z plzeňského obvodního oddělení během své noční služby minulý týden chtěli zkontrolovat vozidlo VW Golf, které nemělo v pořádku technický stav, bylo na německých převozních značkách a nesvítilo mu pravé zadní světlo.

„Policisté tak zapnuli výstražné rozhlasové zařízení spolu se znamením červené barvy STOP na svém vozidle. Řidič ovšem na toto nereagoval a snažil se hlídce ujet. Policisté vozidlo pronásledovali až na polní cestu,“ řekla policejní mluvčí Hana Rubášová.

Tady Ukrajince dojeli, vyskočili ze služebního vozu a snažili se řidiče přimět k tomu, aby z auta vystoupil. Ukrajinec ale dvakrát nacouval do policejního vozu, pak se rozjel dopředu a ohrozil jednoho ze strážců zákona.

Jedinou možností, jak agresora zastavit, tak byla služební zbraň. Hlídka rozstřílela vozu pneumatiky. Po zadržení se ukázalo, že cizinec byl pod vlivem pervitinu. „Proti řidiči bylo zahájeno trestní stíhání ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě, kdy mu za tento čin hrozí až 6 let za mřížemi,“ dodala Rubášová.