K požáru na Znojemsku vyjeli hasiči v pondělí krátce před půlnocí. „Požár dostali rychle pod kontrolu a začali kontrolovat požářiště. Našli přitom zbytky lidského těla,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Na místo přijeli proto i kriminalisté. „Torzo těla bylo v takovém stavu, že nešlo určit, zda se jedná o muže, či ženu. Identifikace v laboratoři, při níž se bude ověřovat DNA, může trvat několik týdnů. Na výsledek musíme počkat,“ vysvětlila mluvčí policie Alice Musilová.

Tělo se nacházelo v půdě hospodářské budovy. „Příčina požáru ani výše škody není v tuto chvíli ještě stanovena,“ upřesnil Mikoška s tím, že hasiči požár zlikvidovali přibližně za půl hodiny. Vyšetřovatelé pracují zatím s nepotvrzenou s verzí, že by mohlo jít o starší majitelku domu.

Ve stejné obci skončil tragicky požár letos v březnu. Patrně od přímotopu se vznítil v noci oheň, který zapálil místnost, ve které spaly tři děti. Jejich matka, babička a její přítel se probudili příliš pozdě a útěkem zachránili pouze své životy.

VIDEO: V tomto domě ve stejné obci zemřely při požáru letos v březnu tři malé děti.

Video
Video se připravuje ...

V tomto domě zemřely tři děti (†1, †4, †9). Nepřežily požár. Hynek Zdeněk, blesk.cz

VIDEO: Pavel Komín popisuje staré požáry v obci, v níž v pondělí zemřely při požáru 3 děti.