A není to poprvé, kdy tuhle »divočinu« v Praze předvedli. Loni například pokořili Mánesův most, Holešovický železniční most a Branický most. Podle Martina Zvoníčka z organizačního týmu Desperados Highjump, který mistrovství připravuje, kluci skoky z pražských mostů do Vltavy berou jako trénink. Moc míst, kde si mohou vyzkoušet, co všechno dovedou, totiž v Česku není. 

„Kluci se k tomu domluvili, že skočí všichni naráz, v jeden moment. Symbolicky šlo o 3 hodiny odpoledne a 4 minuty. Což připomíná termín letošních závodů Highjump," uvedl Zvoníček. 

Devatenáctý ročník Desperados Highjump i letos klasicky představí skokany do vody z různých výšek. Soutěžící z celého světa se utkají ve skocích z platformy 12, 16 a od minulého roku také z výšky 20 m nad vodní hladinou. Diváci zažijí také exhibiční skoky z vysokozdvižné plošiny, jež skokany vynese až do výšky 33 m nad vodou. Dále se mohou těšit na skákání ze speciální pětimetrové houpačky či na exhibici ve splashdivingu aneb skoky stylových placáků do vody z výšky větší než 10 metrů.

Video
Video se připravuje ...

Cliffdiveři se zřítili z třech pražských mostů do Vltavy. highjump.cz