Menzelas dekubitem na zádech a v zuboženém stavu, jak Blesk již informoval, převezla manželka Olga(40) z Rehabilitační kliniky Malvazinky do Rehabilitační nemocnice Beroun před sedmi týdny.

Od té doby se zdravotní stav režiséra, kterému před osmi měsíci kvůli meningitidě operovali mozek, výrazně lepší.

Krátkodobá paměť

Pacienta neustále polohujeme a vysazujeme, aby se zabránilo dalším proleženinám a aby mělo jeho tělo alespoň nějaký pohyb,“ řekl Blesku zdroj z Berouna.

Menzel se kvůli zesláblému organismu sice stále nepostaví na nohy, jinak se už ale pohybuje na vozíčku, a vsedě se dokonce i sám nají. „Pan režisér všechno vnímá, komunikuje, jen je brzy unaven. A paměť je samozřejmě ještě krátkodobá. To je ale jen otázka času, kdy se mu posílí vědomí,“ sdělili Blesku v Berouně.

Běh na dlouhou trať

Jak dlouho musí Menzel ještě rehabilitovat a zda bude léčba úspěšná, si netroufají říct ani odborníci. Je to běh na dlouhou trať. Několikahodinová operace mozku, následný umělý spánek, ze kterého se režisér málem neprobudil, dvakrát zavedená tracheostomie, to by skolilo i mladíka. Menzel se ale nedal a začal statečně bojovat. „Chce se dát dohromady a to je moc důležité. Největší motivací je určitě pro něho manželka Olga a dvě holčičky. Ty ho vždycky posílí,“ shodují se v Berouně.

 

Fotogalerie
27 fotografií

Video: Jiří Menzel (80) po 204 dnech utrpení: Učí ho znovu mluvit!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Menzel (80) po 204 dnech utrpení: Učí ho znovu mluvit! Blesk TV