Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragická smrt u vodopádů: Trojice slavných youtuberů nepřežila pád do hlubin

Autor: jh, mav - 
8. července 2018
14:54

Trojice internetových dobrodruhů se v úterý vydala příliš blízko vysokých vodopádů  v Kanadě, přecenili ale své schopnosti. Dívka uklouzla a spadla, při marném pokusu o záchranu se do hlubin zřítili i její dva přátelé.

Jejich povoláním byl adrenalin a cestování, o čemž sní kdekdo. Parta krásných, mladých a neklidných prostě vyhledávala všemožná dobrodružství a na sociálních sítích YouTube a Instagram je zveřejňovala pro pobavení těch, co o podobném životě jen snili. Měli tak rozsáhlé publikum, že je uživila reklama a partnerství s různými značkami.

Jenže pak na svou vášeň tři z nich doplatili. Nevinně se čvachtali v jezírkách nad malebnými vodopády Shannon Falls na západě Kanady, třetími nejvyššími v zemi. Megan Scraper však uklouzla a strhl ji proud, načež se ji její přítel Alexey Lyakh a kamarád Ryker Gamble snažili zachránit. Všichni se ale zřítili z 30 metrů a doslova se rozmlátili o kameny. Záchranné operace trvaly dva dny, záchranáři se do hlubin spouštěli z helikoptéry – ale našli už jen nehybná těla.

Žula je tam vodou krásně vytvarovaná, ale také hladká, kvůli vlhkosti a lišejníkům. Lidé si neuvědomují, jak kluzké to je,“ varuje záchranář John Willcox. „Už jsme tam zachraňovali spoustu psů i lidí, ale zatím se to vždycky povedlo.

Gamble s Lyakhem neriskovali takto poprvé. Předloni skončili na pár dní ve vazbě, když přes přísný zákaz vnikli na nebezpečný horký pramen v Yellowstonském národním parku. Americká vláda jim pak zakázala přístup do všech chráněných rezervací.

Video: Jiří (†32) zemřel v Thajsku. Spadl ze srázu u vodopádu

Taurus70 ( 9. července 2018 12:04 )

 Kdo je to slavny youtuber? Generace debilu?🤐

makmark ( 9. července 2018 01:50 )

 nevite, kde je na YouTube to video, jak padali z toho vodopádu? To by mě docela zajímalo.

kuniksicht ( 9. července 2018 00:01 )

za blbost se plati....bohuzel. ted uz nezbyva nez napsat, ze skoda mladych zivotu a pridat, ze ted vyleti patrne kominem i se svou yutuberskou identitou........

sores ( 8. července 2018 21:58 )

Nelituji je, neví co už s prachama a roupama, dojeli na ten jejich adrenalil!!

gabreta ( 8. července 2018 21:25 )

Dojeli holt na reklamu, že jim Red Bull dává křídla!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání