Bohužel nikoli! Ukončení bylo v rámci módní podívané, jež se na atmosféře výjimečnosti podílí, ještě slabší, musím podotknout. Deficit tuzemských hvězd stříbrného plátna se stává alarmujícím. Je to snad vinou jejich nezájmu?

Slavnostní ukončení karlovarského filmového festivalu
Autor: Blesk

Jiří a Andrea Bartoškovi

Dáma umí, pán ví

Vysoce formální, ručně štepovaný oblek s dress code diktovanou bílou košilí, úzkou, v černé barvě jako kvádro se odehrávající kravatou a společenskými lakýrkami jen dokazuje, že prezident Kviff nechybuje. Stejným citem pro věc vládne i jeho paní, jež neprovokuje, ale ani nikdy nenudí. Důkazem je na trend květů reagující róba z dílny E.daniely, jež je příjemným úkrokem od zavedené klasiky vynášených toalet. Stejně rudé střevíčky a kabelka urputně sladěně nepůsobí a s šaty kultivovaně splývají.

1

Slavnostní ukončení karlovarského filmového festivalu
Autor: Blesk

Marika Šoposká s doprovodem

Omyl večera

Ve filmech, TV seriálech i na divadelních prknech se úspěšně prosazující herečka boj se vkusem na poli gala totálně prohrála.  Flitrový top s nehezky spadlými pancíři košíčků podprsenky, by na problematický efekt postačil. Ale zde se o pozornost pere s pouťově ligotavou sukní, jejíž dekor se pro změnu tříská s květy na pásku. Pán oblekem splnil základní standard, charakterem polobotek na nahé noze nikoli.

4

Slavnostní ukončení karlovarského filmového festivalu
Autor: Blesk:Machan ,Patek

Zuzana Stivínová

Změna image?

Je zajímavá. Oslovuje charismatem, jímž vládne femme fatale. Pro ni charakteristická rudá, která tento dojem umocňuje a již často volí za barvu svých gala rób, tentokrát prostor nedostala a připomenula se jen rtěnkou, lakem na nehty plus decentní sametovou stužkou přetínající smokingovou vestu s černobílým dekorem. Ostatní kousky modelu, jejž Monika Drápalová exkluzivně stvořila pro herečku pod zn. Pietro Filipi, patří bílé. Je to jiné, bavlněná látka je až příliš civilní a nejsem si jistá, zda tato změna Zuzaně, která si vzala jemné šperky Cartier, prospěla.

2

Slavnostní ukončení karlovarského filmového festivalu
Autor: Blesk:Machan ,Patek

Blanka Matragi

Tanec na hraně

V Libanonu působící návrhářka přijela na festival na pozvání jednoho z jeho sponzorů. Cit pro věc projevila, ubrala na potřebě dekorativní opulence a místo velké gala toalety oblékla na aranžmá látky postavenou midi kreaci z autorsky vzorovaného hedvábí a voálu. Šaty jako takové za pozornost stojí, ale boty měly být decentnější a je k diskuzi, zda je nositelka pro ně dobrý typ. Za mě ne.

2-

Slavnostní ukončení karlovarského filmového festivalu
Autor: Blesk

Eva Josefíková

Aristokratická hra

V sále, kde se slavnostní ceremoniál konal, převládala černá a tato mladá a úspěšně nadějná herečka ve flirty vyšívané, nad kotníky sahající vínové róbě od skvělého návrháře Jiřího Kalfaře její invazi svítivě osvěžila. Model s vysokým, hrdlo obepínajícím komínovým límcem a ozdobně vyšívaným pásem doplněným ladícími efektními sandálky kupodivu atak pajetek a glamour zdobnost s grácií citlivě uhrál na plný počet hvězd.

1