Dnešní „přehlídka“ ocelových dravců, již se pyšní legendárním logem H-D, odstartovala kolem půl desáté na letenské pláni. Tam se milovníci motorek i se svými stroji sešli, spořádaně se seřadili do dvojic a vyrazili na noční spanilou jízdu centrem města, aby mohli Pražanům předvést své mohutné a často dokonale „vymazlené“ stroje. „Mezi účastníky nechyběly historické stroje, takzvané custom biky, ale ani současné modely s muži i ženami v sedle, dále veteráni, kluby a další,“ řekl Blesku mluvčí akce Jakub Koutek.

Podívejte se na kolonu motorkářů na Václavském náměstí:

Video
Video se připravuje ...

Spanilá jízda motorkářů noční Prahou. Takhle projížděli skrz Václavské náměstí. Tonda Tran

Blesk.cz se na jízdu vypravil s nimi. Vystylovaní pánové a dámy s bublajícími motory pod zadkem vyrazili Letenským tunelem, pak se po nábřeží Kapitána Jaroše vydali k Hlávkovu mostu a odtud přes Wilsonovu k Václavskému náměstí. Odtud pokračovali na „Karlák“, přes Masarykovo a Smetanovo nábřeží směrem k Rudolfinu a dále přes Mánesův most a Chotkovu ulici dorazili zase zpět na Letnou.

Tudy pojede spanilá jízda v rámci oslav 115. výročí založení Harley-Davidson.
Autor: Policie České republiky

Pražané je v centru mile přivítali - někteří s otevřenou pusou užasle sledovali defilé světel, další motorkám s obdivuhodnými výkřiky mávali, žádné komplikace se přitom nekonaly. Noční vyjížďka měla být nácvikem na zítřejší velkou spanilou jízdu, jíž se zúčastní zhruba čtyři tisíce jezdců. Trasa bude stejná, vyrážet se bude v 10:00 dopoledne taktéž z Letné a pojede se ve třech vlnách s rozestupem půl hodiny. 

„Pokud jde o noční jízdu, je na ni vyhrazeno zvláštní užívání komunikace, je to úplně stejný princip jako v sobotu. Dneska se jedná o cvičnou jízdu, bude to v menším počtu. Spíš jde o to, aby si natrénovali sobotní cestu, aby nedošlo z jejich strany ke zbytečným komplikacím. My spíše kvitujeme, že to chtějí dopředu udělat,“ podotkla mluvčí policejního prezidia Eva Kropáčová.

Fotogalerie
72 fotografií