Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pro baculky vstup zdarma. Zábavní park vážil ženy, kila navíc byla výhodou

Autor: nkov - 
6. července 2018
22:05

Návštěvnice zábavního parku Tang Paradise v čínské provincii Šaanxi měly v červnu možnost získat volný vstup. Podmínky soutěže ale byly poněkud bizarní. Volnou vstupenku totiž obdržely pouze ženy s nadváhou, píše web BBC.

Ke zvážení byly u vchodu parku připravené tradiční čínské rovnoramenné váhy. Pokud byla žena příliš těžká a vážila přes 61,8 kilogramu, mohla do parku zdarma, navíc se jí dostalo možnosti účastnit se soutěže „Kráska z dynastie Tang“.

Vážení probíhalo následovně: Žena se posadila na plošinu, která byla připoutaná na jedné straně vah. Z druhé strany pak visel blok o hmotnosti 61,8 kg. Pokud žena blok převážila, měla vyhráno.

Lehká nadváha byla totiž standardem ženské krásy v době dynastie Tang, kdy mezi největší krásky patřila Yang, imperiální společnice a jedna ze „Čtyř krásek“ starověké Číny.

Akce platila od 15. do 19. června, kdy probíhal i festival dračích lodí. Na každý den bylo připraveno 618 volných vstupenek.

Diskriminace mužů a štíhlých lidí?

Vážení u vchodu do parku se zúčastnilo mnoho žen, chvílemi se před nimi tvořila fronta. „Páni, vážím dost! Nechápu, že se z nadváhy stala výhoda,“ řekla pro BBC mladá Číňanka.

Tang Paradise je rozsáhlý zábavní park postavený ve stylu tradiční čínské architektury dynastie Tang (618 – 907 n. l.). Nachází se ve městě Si-an, které bylo za vlády dynastie hlavním městem.

Na internetu se akce dočkala nicméně rozporuplných reakcí. Podle některých komentářů tak park diskriminuje štíhlé lidi. Muži měli navíc smůlu úplně.

Video  Zábavní park ve stylu Stranger Things se otevře v Hollywoodu, Orlandu a Singapůru  - Twitter.com/universalorlando
Video se připravuje ...

Taurus70 ( 7. července 2018 10:36 )

 No u nas by ten zabavni park zavarili!😂😂😂😂😂

Zobrazit celou diskusi