Jelikož vláda zastavila financování druhé vlny digitalizace a schválila tzv. daňový balíček, který mimo jiné mění způsob výpočtu DPH pro Český rozhlas a Českou televizi, veřejnoprávní stanice tak přijde ročně až o 400 milionů korun.

„I přesto, že bylo domluveno, že se to veřejnoprávních institucí týkat nebude, já se velmi vážně bojím, že když nám tvůrcům tyto peníze seberou a nebudou nám poskytnuty, tak nebude za co točit a nebudou tak vznikat hezké pohádky a kvalitní seriály, a to je škoda,“ svěřil Blesk.cz Jiří Strach své obavy z toho, že tak zanikne spousta dobrých novinek a projektů.

Může se to týkat i natáčení pokračování oblíbené pohádky Anděl Páně. „Pakliže jednou vznikne Anděl Páně 3, tak samozřejmě my to zadarmo natočit neumíme,“ přiznal režisér.

Ten nyní dokončil seriál Labyrint III, kam obsadil nové herce Petra Stacha a Denisu Nesvačilovou. A zatímco krásná zrzka se na natáčení poctivě připravovala, charismatický Stach nečetl scénář a pak připravil Strachovi na place nejedno překvapení.

„Petr Stach mě trošku vykolejil, když při jedné scéně, kdy se měl vyšplhat na kostel nahoru a podívat se z něj dolu, mi oznámil, že trpí strachem z výšek a nahoru nemůže. Tak na to jsem nebyl připravený a narychlo jsme museli předělat scénář, takže nakonec nahoru jde Denisa a Petr čeká dole. Ale všechno se dá vyřešit i za pochodu,“ nastínil Jiří Strach perné chvilky během natáčení Labyrintu III, jehož tvorba podle něj vyšla na 25 až 30 milionů korun za všech sedm hodinových dílů.

Fotogalerie
32 fotografií